Simona Ionescu / Redactor Șef

Serialul Wednesday e HIT mondial. România e aclamată în urma acestui succes

Serialul Wednesday e HIT mondial. România e aclamată în urma acestui succes
Tim Burton, regizorul celui mai nou serial Netflix, Wednesday, care a fost filmat în România, a vorbit despre experiența memorabilă în țara noastră. Spune că a întâlnit oameni extraordinari și că a crescut cu poveștile cu Dracula.

Tim Burton, regizorul serialului Wednesday, filmat timp de 8 luni în România: Insist și spun că ceea ce aveți special e calitatea oamenilor

Tim Burton, în vârstă de 64 de ani, a făcut primul sau serial de televiziune, „Wednesday”, reușind să prezinte lumea văzută de el cu umor negru, estetica gotică jucăușă așa cum ne-a aratat-o în clasicele „Beetlejuice”, „Miss Pelegrine’s Home for Peculiar Children” sau „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, relastează urban.ro.

„Wednesday” s-a filmat în România pe parcusul a opt luni, iar experiența a fost una unică pentru regizor.

https://www.youtube.com/watch?v=lUd9eggsKM8

“Mi-a plăcut foarte mult că s-a filmat în Romania, a fost ca o nouă experiență în care eram și eu pus. Am crescut uitându-mă la filme cu monștri, cu vibe-ul creat de ceea ce însemnă Transilvania, Munții Carpați și poveștile cu Dracula și, să vin să experimentez totul direct, e ceva memorabil. Pentru că, de fapt, ce am descoperit la fața locului a fost că oamenii sunt extraordinari, pe bune. Foarte muncitori, foarte atenți la detaliile meștesugului lor și asta a fost foarte inspirațional pentru mine. E foarte plăcut când faci ce-ți place cu oameni care-ți plac. Un loc nou aduce și o energie nouă, care înseamnă un imbold creativ pentru mine și m-a ajutat mult întregul context de acolo pe durata filmărilor”, a precizat Tim Burton.

Două orașe au fost construite la Buftea

Serialul lansat pe 23 noiembrie pe Netflix marchează mai multe premiere pentru Burton: n-a mai făcut regie pentru serial tv și n-a lucrat niciodată pentru un colos media specializat în streaming care are propriile reguli care să genereze audiența.

https://www.youtube.com/watch?v=Xc72yWJEb8Q

Pentru a crea lumea imaginată de Tim Burton, la Buftea au fost construite două orașe, iar spectatorii vor descoperi în serial cadre din gara Sinaia, dar și imagini din căteva clădiri superbe din Capitală, din Sinaia și Bran. Regizorul a povestit că a văzut locuri frumoase în apropierea Bucureștiului, dar și clădiri în inima Capitalei care l-au impresionat.

Munca la acest proiect a fost una titanică. Peste 200 de oameni au lucrat la construirea decorurilor în Buftea, care au transformat Academia Nevermore în realitate tridimensională: scenografi, tâmplari, zugravi, costumiere și make-up artiști, o parte importantă din industria de cinema din România, din partea de producție, lumini, imagine, sunet etc, a fost implicată în această producție. Tudor Lucaciu a asigurat imaginea pentru o echipă separată și Liviu Pojoni Jr sunt doar doi dintre cei care au muncit pentru toate cele 8 episoade ale serialului.

Pentru prima dată, o femeie din România e producător al unui serial internațional Netflix

De asemenea, echipa de actori români îi include pe George Burcea care e servitorul Lurch, pe Cezar Grumăzescu care e antrenorul Vlad al școlii Nevermore, dar și pe magicianul Victor Dorobanțu al căui chip nu-l vedem niciodată pentru că el e The Thing – mâna năstrușnică și cel mai bun prieten al lui Wednesday.

Totodată, pentru prima dată, o femeie din România e producător al unui serial Netflix internațional. E vorba de Carmen Pepelea care mai are în portofoliu ca producător filmul „Voyagers” cu Colin Farrell și Lily Rose Depp protagoniști, sau ca production manager „Wonder Woman” și „300: Rise of an Empire”.

Ea a fost cea care s-a ocupat de întreaga organizare din România, având grijă inclusiv de confortul emoțional al lui Chaterine Zeta Jones, Jenna Ortega, Christina Ricci, Gwendoline Christie. Tot aceasta s-a aflat și în spatele vizitei lui Tim Burton la festivalul de teatru de la Sibiu.

Mari artiști, mari profesioniști

Regizorul a continuat să spună ce l-a impresionat în România și a menționat că păstrează o amintire frumoasă despre țara noastră.

“Insist și spun că ceea ce aveți special în România e calitatea oamenilor. Sigur, aveți altă cultură, altă energie, dar dincolo de asta sunt mari artiști și mari profesioniști acolo. Sculptori, pictori, scenografi, actori. Asta e amintirea pe care o păstrez despre România,” a povestit Tim Burton. Acesta a spus că întotdeauna a fost o persoană deosebit de încrezătoare, chiar dacă au existat și piedici, de-a lungul caierei sale. Nimic nu a reușit să-l întoarcă din drum său.

“Oricât de greu a fost, de bine sau de rău, la sfârșit am fost recunoscător. Atunci când mă confrunt cu necunoscutul, nu îmi este frică de nimic pentru că nu știu de ce să mă tem. Așa m-am simțit mereu, ciudat de încrezător. Au fost multe suișuri și coborâșuri și oameni care au spus nu la anumite lucruri, dar am continuat să merg mai departe. Asta e tot… Nu mi-a fost niciodată frică de nimic. Am încercat doar să merg mai departe,” a explicat regizorul.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre