Institutul de Fizică a Pământului din România a comunicat pe site-ul oficial cum s-a zguduit planeta, în ce locuri și ce intensitate au avut seismele. Unele s-au petrecut la adâncime mică, ceea ce înseamnă că populația din zonă au simțit mai puternic zguduitura.
Nu se știu informații despre pagube sau despre victime. Cutemurul înregistrat în România a fost ușor și categoric nu a produs stricăciuni sau victime. Nu s-a produs în zona seismică din Gorj, acolo unde numărul cutremurelor a trecut bine de 1000 în ultimele două luni.
Serie de cutremure în ziua Florilor. Cinci în nici 24 de ore
1.România, sâmbătă, 08 Aprilie 2023 la ora 14:22:08 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, în județul VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea de 3.2, la adâncimea de 89km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km NV de Focșani, 73km E de Sfantu-Gheorghe, 76km N de Buzău, 82km S de Bacau, 84km SV de Barlad, 90km E de Brașov.
2.Turcia, duminică, 09 Aprilie 2023 la ora 03:40:31 (ora locală a României) s-a produs în WESTERN TURKEY un cutremur slab cu magnitudinea 3.1, la adâncimea de 5km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km S de Tekirdag, 58km NV de Bandirma, 74km SV de Corlu, 91km S de Luleburgaz, 92km SV de Silivri, 93km NE de Canakkale, 95km SV de Cerkezkoey, 99km SV de Kavakli.
3.India, duminică, 09 Aprilie 2023 la ora 10:46:20 (ora locală a României) s-a produs în NICOBAR ISLANDS, INDIA REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.0, la adâncimea de 50km.
4.România, duminică, 09 Aprilie 2023 la ora 12:04:01 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, județul BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea 3.3, la adâncimea de 129km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km NV de Buzau, 51km V de Focsani, 69km SE de Sfantu-Gheorghe, 74km E de Brasov, 80km NE de Ploiesti.
5.India, duminică, 09 Aprilie 2023 la ora 13:31:22 (ora locală a României) s-a produs în NICOBAR ISLANDS, INDIA REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.6, la adâncimea de 10km.
Opinia specialistului Gheorghe Mărmureanu cu privire la cutremurele mari din România
Celebrul seismolog Gheorghe Mărmureanu și-a exprimat părerea despre valul de cutremure ce au avut loc în zona Gorjului, care a surprins și înfricoșat pe toată lumea. Veștile nu-s chiar optimiste.
„Aici se produc destul de des seisme, uneori unele în serie, dar deocamdată nu vorbim de cutremure cu potențial devastator. Acum partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească. Oricum vor mai fi replici, dar mai mici sperăm. Există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze, să activeze zona Banatului. Nu vreau să transmit panica, dar există această posibilitate să se producă și acolo în Banat seisme asemănătoare.
Deocamdată nu vorbim de cutremure cu potențial devastator. Acum partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească. Oricum vor mai fi replici, dar mai mici sperăm.
Există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze, să activeze zona Banatului. Nu vreau să transmit panica, dar există această posibilitate să se producă și acolo în Banat seisme asemănătoare”, a spus seismologul, fost director al Institutului de Fizică a Pământului din România, cu privire la riscul seismic din viitor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook