Sfaturi despre îngrijirea pielii: mit sau adevăr

Sfaturi despre îngrijirea pielii: mit sau adevăr
Între rețelele de socializare și bârfele directe, există o mulțime de dezinformări legate de îngrijirea pielii.

Sfaturile din partea unei prietene despre ce cremă de față să cumpărați ar putea fi greșite, având în vedere că nu este dermatolog sau estetician.

Esteticianul Julee Wilson și dermatologa Jeanette Graf au oferit câteva recomandări de specialitate pentru a vă ajuta. 

Mit și Adevăr

Mit: Nu îți ies coșuri în timpul iernii, deoarece pielea ta este foarte de uscată.

Adevăr: „Vara, pielea noastră tinde să fie mai uleioasă din cauza umidității crescute, dar există atât de multe alte cauze ale acneei care o fac o problemă pe tot parcursul anului. O masca cu cărbune activ este exact ce pielea noastră are nevoie. Cărbunele de bambus și argila atrag toată murdăria pentru o curățare profundă pe care o putem folosi cu toții”, spune dr. Graf. Wilson.

Mit: Exfoliantul pe care îl folosim trebuie să fie un scrub pentru a elimina în mod eficient pielea moartă și murdăria.

Adevăr: Exfolianții pot veni în mai multe formate diferite, de la loțiuni și lichide la șervețele. „Dacă aveți o piele sensibilă, probabil că nu doriți să folosiți un scrub dur pentru a vă exfolia”, spune Wilson. 

Puteți obține același efect folosind alte produse, mai puțin abrazive. Graf adaugă că exfoliantele dure pot agrava problemele pielii, mai ales iarnă. Spălarea intensă poate provoca pierderea umidității (deoarece vă poate perturba bariera de umiditate a pielii) și poate duce la sensibilitate. 

„Această sensibilitate crește iritarea și roșeața pielii”, spune Graf.

Mit: Spălarea feței cu ulei îți va provoca coșuri.

Adevăr: produsele pe bază de ulei vă pot ajuta să obțineți o curățare completă mai eficientă decât produsele tradiționale pe bază de apă 

Mit: Nu aveți nevoie  de un ser.

Adevăr: „Ok, sigur, pielea ta nu va pieri fără un ser, dar cu siguranță va prospera dacă îl folosești”, spune Wilson. 

Acest lucru se datorează faptului că aceste formule ușoare sunt de obicei solubile în apă, ceea ce, potrivit lui Graf, înseamnă că pot ajuta ingredientele active să se absoarbă în piele. Cu alte cuvinte, aceleingrediente magice, cum ar fi acidul hialuronic care păstrează umezeala, strălucirea vitaminei C și exfolierea AHA și BHA sunt și mai puternice și mai eficiente atunci când sunt în format seric (față de o loțiune sau o cremă hidratantă care nu poate pătrunde la fel de adânc în piele).

Puteți lua un medicament dacă suferiți din dragoste. Face minuni!

Recomandarile noastre