Cum scăpam de pungile de sub ochi. Sfaturi practice de la specialiști

Cum scăpam de pungile de sub ochi. Sfaturi practice de la specialiști
Oricine lucrează într-un mediu cu un anumit nivel de stres știe că situația constantă de oboseala este cât se poate de de reală. Probabil că ați căutat pe Google „cum tratăm pungile de sub ochi” în mai multe ocazii și ați face aproape orice pentru a scăpa de ele. Și chiar și după ce ați încercat un milion de tratamente scumpe, acestea revin de obicei.

Adevărul este că umflăturile și “întunericul” de sub ochii tăi ar putea fi moștenite. „Zona sub ochi este una dintre zonele mai subțiri și este ușor de neglijat în îngrijirea de bază a pielii”, spune Paul Jarrod Frank, dermatolog cosmetician din New York. „Există la cearcăne o componentă genetică puternică, care nu se află sub controlul oamenilor”. Da, o mare parte din motivul pentru care ai aceste cercuri este acela al pielii subțiri a părinților tăi. Uneori le aveți din cauza creșterii pigmentului în acea zonă. Dar nu alerga la medic cerând un tratament scump cu laser sau ac. Mai jos sunt modalități de a minimiza aspectul acelor cercuri care nu vă vor costa un rinichi. Aceste sfaturi accesibile merg mult dincolo de a pune castraveți pe ochi.

Dacă aveți cearcăne de la pielea subțire, utilizați retinol

„Prin utilizare repetată, retinolul poate stimula producția de colagen, făcând pielea mai puțin subțire și îmbunătățind cearcănele. Sunt ușor de găsit la farmacie”, spune Rachel Nazarian, dermatolog în New York. „Retinolul ajută la reconstrucția colagenului dermic și contribuie astfel la susținerea vasculară în zonă și la recuperarea volumului și fermității pielii”, adaugă Patricia Ceballos, dermatolog din New Rochelle, New York.

Dormi pe spate și folosește o pernă suplimentară

„Dacă cearcănele par a fi problema dimineții, luați în considerare să dormiți pe spate cu o pernă suplimentară, astfel încât lichidul să nu se strângă peste noapte. Păstrarea pernei protejate de alergeni (praf și acarieni), cu un înveliș protector când alergiile sunt vinovate”, spune Rebecca Tung, dermatolog cu sediul în Florida.

Dacă aveți cearcăne din cauza pigmentului ridicat, utilizați produse de iluminare și protecție solară.

„Uneori cearcănele sunt cauzate de creșterea pigmentului, fie din frecare, fie din cauza daunelor provocate de soare”, spune Nazarian. „Cel mai bun tratament pentru aceasta include agenți de iluminare topici, cum ar fi vitamina C, acidul kojic și extractul de lemn dulce. Aceste ingrediente contribuie la scăderea pigmentării pielii în timp, rezultând în cele din urmă luminarea cearcănelor.” Și trebuie să purtați protecție solară. „Investiți într-o protecție solară cu spectru larg care conține oxid de zinc sau dioxid de titan”, spune Tung.

Luați un antihistaminic

„Majoritatea oamenilor au pungi sub ochi din cauza alergiilor și nu își dau seama. Un antihistaminic ajută la rezolvarea acestui lucru”, spune Kavita Mariwalla, dermatolog în West Islip, New York.

Fiți blânde cu demachiantul

„Luați în considerare că pielea de sub ochi este sensibilă, chiar dacă este posibil să nu aveți neapărat o piele delicată. Pielea de sub ochi este una dintre cele mai subțiri ale corpului, astfel încât orice traumatism sau iritație poate provoca inflamația ei”, spune Joshua Zeichner, directorul cosmetic și clinic de cercetare în dermatologie de la Spitalul Mount Sinai din New York. „Dacă utilizați șervețele demachiante, încercați unele care să nu conțină parfum și efectuați mișcări ușoare într-o singură direcție, mai degrabă decât să frecați înainte și înapoi.”

Dormi mai mult sau măcar dormi mai odihnitor

„Cea mai ieftină modalitate de a reduce aspectul pungilor sub ochi este de a intra într-o rutină obișnuită de somn de șapte până la opt ore pe zi. Și să nu beți alcool cu ​​câteva ore înainte de culcare”, sfătuiește Chiu.

Încercați pliculețele de ceai

„Ceaiul cofeinizat, care conține taninuri naturale, este un diuretic ușor și folosit de mult timp de bunicile și modelele de podium pentru reducerea umflăturii ochilor. Înmuiați două pliculețe de ceai în apă caldă, apoi răciți-le câteva minute în frigider. Puneți un pliculeț pe fiecare ochi timp de cinci minute, iar ochii se vor simți proaspeți și vor arăta mai strălucitori „, spune Karen Hammerman, dermatolog pe Long Island, New York.

Sirop cu cimbru și miere. Bun pentru curățarea plămânilor

Recomandarile noastre