Shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate

Shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate
Nuri Guney, un turc stabilit în România, a venit la Chefi la cuțite să-i surprindă pe cei trei chefi cu o rețetă de shaorma altfel. O shaorma turcească cu sos bechamel și legume caramelizate.

Pe pat de sos bechamel cu antricot de vițel, pastramă și legume caramelizate, un bucătar turc a surprins cu a lui rețetă proprie de shaorma: Shaorma turcească.

Rețetă de shaorma turcească – Ingrediente

4 buc. x 200 gr antricot de vițel

felii subțiri de pastramă de miel

500 ml cremă de gătit Gran Cucina

200 gr unt 200

150 gr parmezan

pastă de roșii

pastă de ardei

sare și condimente orientale

1 l lapte

5 buc. ceapă

500 gr roșii cherry

500 gr făină

5 vinete

Ulei de măsline

Zahăr brun

Mod de preparare

Se începe cu carnea de vițel care se condimentează, se unge cu puțin ulei și se prepară pe tigaia grill bine încinsă. Într-o tigaie cu ulei de măsline se rumenesc și feliile de pastramă. Se scot în alt vas și se păstreză acoperite pentru a se frăgezi. În locul lor se adaugă ceapa tocată în fâșii și se lasă până își schimbă culoarea, apoi se adaugă o lingură de zahăr brun și se caramelizează ușor.

Vinetele se taie în bucăți mici și se trag la tigaie în puțin ulei. Când se pătrund, se adaugă și peste ele puțin zahăr brun. La fel se procedează și cu roșiile care se feliază, se trag la tigaie și se presară puțin zahăr peste ele, sare și condimente orientale. Când carnea este preparată, se taie în fâșii subțiri și se mai trage la tigaie cu puțină pastă de ardei și pastă de roșii. Se asezonează cu condimente orientale.

Între timp se prepară și un sos bechamel care va reprezenta baza pentru shaorma, în locul celebrelor lipii. Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine până absoarbe tot untul. Se adaugă treptat, laptele fierbinte și se amestecă intens pentru omogenizarea sosului. la final, se adaugă și cpuțină cremă gran cucina pentru o textură cremoasă a sosului. Se condimentează cu condimente orientale, după gust.

Se așază sosul bechamel în farfurii, se presară parmezan răzuit, apoi se vor așeza deasupra toate celelalte ingrediente.

Sursa: Chefi la cuțite

Marea greșeală pe care o fac gospodinele când gătesc legumele

Recomandarile noastre