Și-au anunțat retragerea din Eurovision! Tensiunile din competiție nu au fost niciodată la acest nivel

Și-au anunțat retragerea din Eurovision! Tensiunile din competiție nu au fost niciodată la acest nivel
Situația stresantă la Eurovison 2022. Reprezenta Ucrainei a avut parte de multe acuzații și a luat o hotărâre decisivă.

Eurovision 2022. A câștigat selecția din Ucraina cu doar câteva zile din urmă, dar acum reprezentant acestei țări e pusă într-o postură delicată.

Situația din Rusia afectează și Eurovision. Reprezentanta Ucrainei se retrage din competiție. Iată care este motivul

Alina Pash, talentata cântăreață din Ucraina, reprezentanta țării la Eurovision Song Contest 2022, nu va mai ajunge la Torino. Aceasta se retrage din prestigiosul concurs. Ea a câștigat cu doar câteva zile în urmă selecția cu piesa “Tini Zabutykh Predkiv” (“Umbrele strămoșilor uitați”), dar nu va mai merge în Italia.

Există și un motiv bine întemeiat, în strânsă legătură cu situația politică dintre Rusia și Ucraina. Potrivit Antena 3, Alina Pash este acuzată că în 2015 a vizitat ilegal Crimeea, zonă care este anexată Rusiei din 2014. Acest lucru s-a aflat după ce radiodifuzorul ucrainean UA:PBC a refuzat să semneze acordul prin care Alina Pash urma să reprezinte Ucraina la Torino.

Pe de altă parte însă, artista a dat autorităților toate dovezile prin care a demonstrat că a circulat cu autobuzul într-o vizită privată, nu pentru un concert.

„Sunt cetățean al Ucrainei, nu politician”

Eurovision 2022. Prima retragere anunțată.

Pentru că scandalul e în toi, Alina Pash a avut o reacție vehementă pe rețelele de socializare, unde a explicat că ea nu este politician și refuză să participe la povestea murdară dintre Ucraina și Rusia. “Sunt cetăţean al Ucrainei, respect legile Ucrainei, încerc să promovez tradiţiile şi valorile Ucrainei în lume.

Sunt un artist, nu un politician. Nu am o armată de oameni de PR, manageri și avocați care să reziste tuturor acestor atacuri și presiuni, piratându-mi conturile și amenințându-mă de pe rețelele sociale. (…) Nu vreau acest război virtual și ură. Războiul principal este cel străin, care a venit în țara mea în 2014.

Nu vreau să mai fac parte din această poveste murdară. Cu inima grea, îmi retrag candidatura ca reprezentant al Ucrainei la Eurovision Song Contest. Îmi pare incredibil de rău. Vom contacta UA:PBC și vom semna toate documentele necesare.”, a afirmat Alina Pash, potrivit BBC.

Sursă foto: instagram

Recomandarile noastre