Mihai Trăistariu „dezamăgit profund” și pus pe scandal. Are treabă cu Eurovisionul românesc

Mihai Trăistariu „dezamăgit profund” și pus pe scandal. Are treabă cu Eurovisionul românesc
Semifinala Eurovision 2022 s-a lăsat cu scandal, iar Mihai Trăistariu a găsit o nouă ocazie să se facă auzit.

Amintim că Mihai Trăistariu s-a calificat pe locul al patrulea la celebrul concurs din 2006. Anul acesta, el nu a participat la competiție, ci a urmărit desfășurarea la televizor, sâmbătă. A fost și el captivat de revolta care a izbucnit în mediul online, fiind criticate foarte aspru deciziile juriului. „Eurovisionul trebuie să fie un concurs pentru oameni, pentru public, nu pentru cinci jurați”,  a declarat Mihai Trăistariu, pentru Wowbiz.

Se pare că și Mihai Trăistariu, cel care a obținut locul 4 la Eurovision Song Contest în anul 2006, are o părere nu prea bună despre tot ce s-a întâmplat, de la organizare la juriu.

Dacă ar putea, ar elimina juriul din concurs

„Am urmărit semifinala de sâmbăta aceasta, unde trebuiau aleși 10 finaliști. Am avut o dezamăgire profundă, pe partea de organizare. Peste 50 de gafe din partea prezentatorilor, care se vedeau că nu au experiență, dar nu m-ar fi deranjat asta, dar parcă prea greșeau și nu știau să treacă cu umor peste gafele lor (…) juriul m-a enervat la maxim, au fost foarte răutăcioși, nu am văzut în viața mea niște jurați care și-au atribuit titlul de zei ai muzicii sau nu știu ce credeau ei.

Vorbeau atât de urât cu concurenții, care sunt niște tineri ce aspiră la showbiz, nu poți să-i taxezi așa, să le vorbești așa urât și arogant. Au fost foarte multe răutăți pe partea de juriu, eu aș renunța definitv la juriu în România.

Sunt țări care își trimit reprezentantul Eurovision fără juriu, doar cu publicul. Dar poate la noi e riscant, pentru că se votează puțin și riști să te voteze prieteni, mama, tata și cine are mai mulți prieteni câștigă(…) trebuie să te gândești dacă concurentul face ceva pe scenă internațională, ei jurizau cu totul anapoda. Au picat niște piese bune, eu am fost foarte dezamăgit de rezultate”,   a dezvăluit Mihai Trăistariu, pentru Wowbiz.

Mihai Trăistariu, dezamăgit: „Nu văd nimic wow. Nu am văzut ceva consistent”

Mihai Trăistariu a luat apărarea pierzătorilor. „A picat Cezar Ouatu, care iartă-mă, a reprezentat o dată România la Eurovision, nu poți să-l lași acasă. Cezar a cântat impecabil, nu ai ce să-i reproșezi și piesa nu era rea. Poate nu era de câștigat, dar să nu fie în Finala Eurovision… Au luat niște copii tineri, care se vedea că sunt timorați, care au și falsat, adica nu se jurizează așa.

Eu în momentul ăsta, din cei 10, nu văd nimic wow. Nu am văzut ceva consistent, din experiența mea de Eurovision, nu am văzut pe nimeni care să se califice în finala mare din Torino. Eu cred că și ca-n anii trecuți o să rămânem tot la semifinală. Poate printr-un miracol, dar nu văd”, a mai spus artistul.

El a observat o tânără talentată din Timișoara, Dora Gaitanovici, concurenta despre care susține că are cea mai bună voce. Ghinionul ei a fost că piesa nu era remarcabilă.

Marea pierdere a competiției e E-an-na cu piesa Malere. Faptul că piesa Malere a fost votată de 10.000 de fani ai Eurovisionului, ar fi trebuit să-i pună pe gânduri pe jurați, a spus artistul. Reamintim că, scandalul pe internet a pornit după ce E-an-na, Aris și Eugenia Nicolae nu s-au calificat în Marea Finală, deși au fost votați în număr mare de fanii concursului muzical.

Și, ca o opinie a redacției Rețete și Vedete, piesele sunt foarte slabe pentru un concurs de anvergura Eurovision.

Recomandarile noastre