Sobor de preoți la căpătâiul lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a fost înmormântat astăzi

Sobor de preoți la căpătâiul lui Nelu Ploieșteanu. Artistul a fost înmormântat astăzi
Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat astăzi, 7 aprilie 2021, în urma unei slujbe oficiate de un sobor de patru preoți. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului nu a putut sta în biserică, din cauza restricțiilor în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață în urmă cu aproximativ o săptămână, din cauza virusului care de un an a făcut ravagii pe toată planeta. Trupul neînsuflețit a fost ridicat, de dimineață, de la INML, acolo unde se afla de câteva zile, timp în care familia a sperat că, în urma testelor cerute și făcute de medici, se va dovedi că Nelu Ploieșteanu nu mai avea infecția COVID-19 în corp și va putea fi înmormântat creștinește. 

Eforturile familiei au fost însă în zadar, căci aceasta nu a obținut aprobare să-l înmormânteze pe marele lăutar conform datinii. În schimb, fiicele și apropiații își iau la revedere printr-o ceremonie restrânsă rapidă. Cazul lui Nelu Ploieșteanu nu este singular, căci există în acest moment o petiție prin care oamenii cer dreptul de a-și conduce decedații pe ultimul drum conform datinii creștine. În acest sens, medicul epidemiolog Ștefan Repede a spus public că nu s-a făcut niciun studiu că virusul ar putea contamina pe cei care duc la mormânt un sicriu sigilat. 

Sobor de preoți la slujba de înmormântare. Oamenii, ținuți la poarta cimitirului 

Preoții care au oficiat slujba l-au avut în frunte pe Emil Cărămizaru, parohul de la Biserica Sf. Gheorghe. De-a lungul anilor acesta a oficiat slujbele mai multor personalități politice și culturale. Artistul va dormi somnul de veci în cimitirul Străulești, alături de fiul său, Mihăiță. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 32 de ani, din pricina unei afecțiuni cumplite, tetrapareză spastică, pe care s-a spus că a dezvoltat-o în urma unui vaccin făcut în copilărie.

La cimitir au venit și o serie de fani ai artistului, care și-au dorit să îl conducă pe acesta pe ultimul drum. Au fost ținuți însă la poarta cimitirului, din cauza restricțiilor în vigoare. Faimosul lăutar a fost înmormântat cu covor roșu și muzică, iar fiicele sale și soția erau distruse de durere în momentul în care și-au luat la revedere. 

Ce zice nepotul artistului. De ce a plecat Nelu Ploieșteanu de la spital

Chiar astăzi, în ziua înmormântării, nepotul artistului, Adrian, a făcut o serie de declarații. „Bunicul meu nu a plecat din spital după 36 de ore pe motiv că nu suporta masca de oxigen, așa cum se vehiculează. Bunicul meu a plecat după câteva ore din pricina temei de a nu se întâmpla ceva în spital’‘, a spus acesta. ”Mie îmi spunea zilnic să mă protejez, să port mască și să respect restricțiile implementate de Guvern. Și nu numai mie, ci și verilor mei’‘, a adăugat Adrian, nepotul lui Nelu Ploieșteanu pe rețelele sociale.

Angela Similea nu are motive să zâmbească. Victor Surdu a adorat-o, dar a lăsat-o cu datorii uriașe