Șoferii trebuie să se gândească bine când vor să alimenteze. Veștile despre carburant vin în valuri

Șoferii trebuie să se gândească bine când vor să alimenteze. Veștile despre carburant vin în valuri
Noul an a început în forță cu un val de scumpiri. Acestea nu ocolesc nici domeniul auto. O veste teribilă îi afectează pe toți șoferii, și va atrage noi valuri de scumpiri, în alte domenii.

Nu mai e mult până ce prețul carburanților afișat în stațiile de benzină va ajunge la 7 lei per litru. Veștile sunt de-a dreptul îngrijorătoare și afectează, în continuare, întreaga viață economică și socială a românilor. Un preț al carburanților crescut, atrage după sine majorări în toate domeniile de activitate.

Anul 2022 a adus o adevărată explozie de prețuri la pompele de carburant. În medie, carburantul s-a scumpit cu 2 bani pe zi. De la 1 ianuarie, deja prețul benzinei și motorinei a crescut cu aproximativ 30 – 40 de bani. În urmă cu două zile,  litrul de benzină se vindea chiar și cu 6.50 lei, iar cel de motorină, cu 6.52 lei.

Analiștii au o veste teribilă pentru toți șoferii

În aceste condiții, previziunile analiștilor economici stârnesc un val de îngrijorare. În ritmul acesta, peste foarte puțin timp  vom vedea afișat prețul de 7 lei pe litrul de carburant, dacă majorările se mențin în același ritm. În plus, analiștii,  mai au o veste proastă. Acest val al inflației nu pare a fi unul trecător, ci, din contra, avem să ne așteptăm ca el să fie unul de durată.

Care sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine benzinării

Cele mai scumpe benzinării sunt cele pe care le găsiți pe autostrăzi. Deținătorii acestora profită de nevoia șoferilor de a alimenta, astfel că au fost primii care au ridicat prețurile. Dacă totuși aveți posibilitatea să le evitați, aflați că, de regulă, la periferiile orașelor, există benzinării care au încă un preț mai redus la benzină și motorină.

Nu vă așteptați însă la o diferență foarte mare de preț. Vorbim de posibilitatea de a economisi în medie 10 – 15 bani per litru. Singurul avantaj apare, dacă timpul, resursele și distanța vă permit, atunci când optați pentru a face un plin de rezervor.

Deja luna ianuarie a adus o serie de scumpiri în ceea ce privește alimentele, primele afectate fiind unele dintre cele considerate de bază, precum laptele, margarina sau apa îmbuteliată.