Sofia Vicoveanca, iarnă de coșmar. „Mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrală…”

Sofia Vicoveanca, iarnă de coșmar. „Mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrală…”
Una dintre cele mai iubite artiste ale României, Sofia Vicoveanca, trăiește vremuri grele. Ce face artista după o viață de muncă.

Facturile mari au atins-o și pe Sofia Vicoveanca care trăiește acum cu teama în suflet că nu va avea de unde să plătească. Ce soluție a ales.

Sofia Vicoveanca, iarnă de coșmar. „Mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrală…”

Într-un interviu pentru Ego, celebra artistă a vorbit despre cum își trăiește viața, la 81 de ani, într-o lume în care scumpirile și facturile au luat-o razna. Vedetei îi este teamă ca nu cumva să plătească la fel de celalalte vedete sume enorme de bani, de aceea, chiar dacă este foarte frig, deocamdată nu a dat drumul la centrală.

“Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă”

”Am văzut ce se întâmplă! O, Doamne! Eu sunt la zi, pentru că îmi vine factura acasă și plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla în viitor? Mi-e tare teamă. Eu sunt una dintre refugiatele de pe vremuri și mă cutremur. Știu din lacrimile mamei mele cum a fost. Copiii care trăiesc acum vor fi marcați pe viață.

Sunt familii cu copii mici, nu e de glumă. Noi aștia mai în vârstă ne mai îmbrăcăm, dar cei mici ce fac? Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică!

“Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig”

Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre. Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?”, a spus artista.

„La televizor trebuie să mă uit”

Pe de altă parte cântăreața susține că are mare grijă să stingă becul de fiecare dată când iese dintr-o cameră, însă televizorul e singurul viciu la care nu poate renunța. ”La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea! Trebuie să avem și un bec în tavan, ca să putem citi sau să umblăm prin casă.

Dar fac și economii. De pildă, eu aprind becul doar unde mă duc, nu fac risipă, nu poți aprinde însă peste tot și să fii un singur om în casă, aici se poate face un pic de economie. Fiecare își calculează însă banul, eu nu judec. Au băgat frica asta în noi și tot ce se anunță la televizor mă întristează!”, a mai spus Sofia Vicoveanca.

Sursă foto: facebook