Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat

Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat
La doar 13 ani, Bogdan Tănăsescu avenit la „Chefi la cuțite” să demonstreze că și un copil poate face spectacol în bucătărie și a ales să prepare o rețetă de somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat.

Bogdan Tănăsescu, un puști de 13 ani, plin de energie și încrezător în forțele proprii, i-a impresionat pe cei trei jurați atât cu preparatul său, Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat, cât și cu dezinvoltura și replicile pe carea le-a dat la orice întrebare din partea acestora. „Farfuria a fost foarte gustoasă, iar legumele au fost gătite corect. Pentru vârsta ta ai gătit o farfurie ca pentru un om mare”, i-au spus jurații. Iată rețeta.

Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat – ingrediente

4 file de somon (aproximativ 250 g/buc.), 600 g broccoli , 500 g baby carrots, 2 linguri de făină, 1 lămâie, 10 roșii cherry, 1/2 pachet unt, 1-2 linguri smântână de gătit, 2 lingurițe muștar dijon , sare și piper, ulei de masline, 2 legaturi de chives, câteva roșii cherry

Mod de preparare

Somonul porționat în bucăți mai mici se așază într-o tavă de cuptor. Printre bucățile de somon se așază roșii cherry. Se stropesc atât bucățile de somon cât și roșiile cu ulei de măsline și se presară cu sare și piper. Se introduc la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 200 de grade. Roșiile vor aromatiza bucățile de somon, degajând vapori în timpul procesului termic.

Între timp, se curăță baby morcovii și se desfac buchețelele de broccoli. Se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 6-8 minute, apoi se scot în apă rece cu gheață. Pentru sosul olandez, reinterpretat, se pune untul la topit și se adaugă 1 lingură de făină și zeamă de lămâie. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă intens până la îngroșare. Se adaugă 1-2 linguri de smântână pentru cremozitate. Somonul în timpul servirii se va unge foarte ușor cu puțin muștar de dijon.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum arată bagajul lui Smiley și Gina Pistol, în  vacanța de vis unde și-au dus fetița

Recomandarile noastre