Simona Ionescu / Redactor Șef

Somon pe grill cu sos de iaurt. Veți evita toate problemele în anul următor

Somon pe grill cu sos de iaurt. Veți evita toate problemele în anul următor
Un obicei străvechi de Revelion este să mânânci pește în noaptea de Revelion, pentru a evita toate problemele și obstacolele din noul an, precum „peștele se strecoară în apă”.

Este o tradiție la creștini: să mănânci pește de Anul Nou, ca să ”te strecori” printre probleme tot anul umător. Uite o rețetă simplă și gustoasă.

Somon pe grill cu sos de iaurt. Rețeta

La felul principal pentru masa de Revelion, putem opta tot pentru pește, care este și ușor de gătit și care este indicat să îl consumăm. În loc de tradiționalul grătar din carne de porc, putem găti somon pe grill cu sos de iaurt.

Ingrediente

  • 2 medalioane de somon
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 lingurițe sare roz de Himalaya
  • 2 lingurițe condiment pentru pește
  • zeamă de la jumătate de lămâie

Pentru sos

  • 200 gr iaurt gras
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2-3 căței usturoi
  • mărar și pătrunjel
  • ceapă verde
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Stropim peștele pe ambele părți cu zeama de la jumătate de lămâie și cu două linguri ulei de masline extravirgin.
  • Presărăm condimentul pentru pește și sarea roz. Ungem grill-ul cu două linguri de ulei de măsline și când e foarte bine încins așezăm pe el peștele.
  • Lăsăm aproximativ 5-10 minute pe fiecare parte, depinde cât este de gros. Cât stă peștele pe grill pregătim sosul de iaurt.
  • Adăugăm pătrunjelul, mărarul, usturoiul pisat și frunzele de ceapă verde tocate mărunt și omogenizăm. Servim sosul alături de pește.

Friptură de curcan la tavă. Rețetă cu portocale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre