Simona Ionescu / Redactor Șef

Friptură de curcan la tavă. Rețetă cu portocale

Friptură de curcan la tavă. Rețetă cu portocale
Friptura de curcan nu se face în fiecare zi. Un curcan mare și rumen este foarte bine primit pe masa de Revelion. Rețeta cu portocale.

Durează până la patru  ore să faci curcan la cuptor dacă este pasărea întreagă, de 6 – 8 kg. Merită osteneala!

Americanii au acest obicei, ca la mesele festive să pună un curcan uriaș la cuptor, pentru toată familia și invitați. Trebuie să iasă rumen, aromat și crocant.

Friptură de curcan la tavă. Rețetă cu portocale

Unele gopodine fac separat o supă de pui cu multe legume pe care o folosesc în loc de apă la friptura de curcan. Cine dorește poate să pună usturoi.

Ingrediente

  • 1 curcan de 6-8 kg
  • 120 g unt moale
  • 3 portocale
  • 1,5 litri supă de pasăre
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Se curăţă pasărea foarte bine, se taie gâtul și se îndepărtează măruntaiele, care se taie mărunt.
  • Se așază pasărea în tavă de copt, cu pieptul în sus, se umple cu măruntaiele tăiate și se unge cu amestec de unt, sare și piper.
  • Se îndepărtează ușor, cu atenție pielea și se unge cu unt.
  • Așezăm carnea condimentată într-o tavă și se pune apa, având grijă sa fie acoperită până la jumătate.  Se acoperă cu o folie de aluminiu.
  • Se pun în tavă 500 ml de supă și se dă la cuptor, udând pasarea la fiecare 15 – 30 de minute cu sos din tavă. Pe măsură ce lichidul din vas se evaporă, se adaugă din rezerva de supă.
  • După 2 ore de coacere, la foc mic, se înlătură folia de aluminiu și se pun în tavă cele trei portocale, curaţate foarte bine de coajă și de filamentele albe.
  • Se lasă la cuptor încă două ore și apoi se ţine 30 de minute în afara cuptorului, înainte de a tăia friptura de curcan.

Exclusiv. Cine este unicul fiu al Didei Drăgan. Florin Ochescu Jr. urmează pasiunea tatălui său

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre