Somon și nucă de cocos cu curry thailandez – rețetă specială

Somon și nucă de cocos cu curry thailandez – rețetă specială
Salvați această rețetă, pentru că o veți repeta. Se prepară repede, iar combinația ingredientelor e cu adevărat uluitoare.

Somonul este unul dintre cele mai indicate sortimente de pește, deoarece conține din belșug acizi grași Omega 3, proteine, vitamine și minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli și ameliorează multe simptome neplăcute. Datorită substanțelor nutritive pe care le conține, somonul poate avea numeroase efecte benefice asupra sănătății. Aportul mare de acizi grași Omega 3 și 6, alături de un nivel de trigliceride redus, ajută la buna funcționare a inimii.

Ingrediente (4 persoane) pentru somon și nucă de cocos cu curry thailandez

4 fileuri de somon (se condimentează cu sare, piper și 1 linguriță de ardei)

1 lingură de ulei de cocos

2 șalote

3 lingurițe de usturoi tocat mărunt

1 linguriță de ghimbir tocat mărunt

condimente: 1 linguriță paprika, 1 linguriță chimen măcinat, 1/2 linguriță coriandru măcinat

3 linguri de pastă de curry roșu thailandez

1 lingură pastă de roșii

1 căpățână de pak choi verde (bok choy)

1 ardei gras roșu

400 ml de lapte de cocos în conservă

sare (după gust)

opțional: Busuioc thailandez/ busuioc obișnuit și suc de lămâie verde pentru garnitură

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutrition Guide (@nutritionstutorial)

Mod de preparare

Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie mare, se condimentează somonul cu sare, piper și paprika și se prăjește la foc mediu (cu pielea în sus) timp de 4 minute (nu-l mișcați!). Întoarceți-l, după 4 minute și prăjiți-l încă 3 minute la foc mediu/înalt, apoi scoateți-l și lăsați-l deoparte. În aceeași tigaie, prăjiți șalota pentru câteva minute, apoi adăugați usturoiul, ghimbirul și condimentele și amestecați.

Adăugați pasta de curry roșu thailandez, pasta de tomate și ardeiul roșu și prăjiți pentru câteva minute. Adăugați pak choi și prăjiți până se înmoaie. Se amestecă laptele de cocos și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute și apoi se adaugă sare (după gust) înainte de a adăuga somonul înapoi în tigaie și se ornează cu busuioc thailandez și lămâie verde. Serviți cu orez sau pak choi la aburi și savurați.

Sursa: Instagram