Sos salsa făcut în casă. Rețeta clasică

Sos salsa făcut în casă. Rețeta clasică
Sunt multe rețete pentru sosul salsa, în funcție de ingrediente și de gusturile celor care preferă un astfel de preparat. Este cunoscut în lumea largă, dar sud-americanii sunt cei mai constanți consumatori.

Sunt mai multe tipuri de salsa, iar numele acestui sos diferă în funcție de ingrediente. Se folosesc multe legume și condimente. Rețeta clasică.

Sos salsa făcut în casă. Rețeta clasică

Sosul salsa condimentează plăcut. De regulă, se folosesc roșii foarte coapte, pe care le decojim și le tăiem cubulețe mici mici. Putem folosi roșii decojite din conservă, pe care le-am scurs de lichid și le pasăm cu ustensilă pentru piure de cartofi.

Ingrediente

  • Roșiile din 2 conserve de roșii decojite, întregi (conserve de 400g)
  • un ardei gras verde mic, tăiat mărunt
  • un ardei gras roșu mic, tăiat mărunt
  • un ardei gras galben mic, tăiat mărunt
  • o ceapă mare tăiată foarte fin
  • condimente tex-mex după gust
  • sare, piper, cumin, chili (după gust)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de amidon, desfăcute în 50 ml apă
  • o linguriță oțet
  • 3 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare

  • Tăiați mărunt toate ingredientele.
  • Încingem într-o cratiță uleiul, punem ceapa, o călim, apoi punem ardeii. Amestecăm bine, punem toate condimentele, inclusiv usturoiul mărunțit.
  • Le lăsăm să se călească împreună, amestecând din când în când, până ardeii sunt moi.
  • Punem apoi roșiile, le lăsăm să dea un clocot împreună cu ardeii și ceapa. La final, punem oțetul și amidonul desfăcut în apă.
  • Amestecăm bine, dăm focul la minim și lăsăm să fiarbă totul până când sosul capătă consistența pe care o dorim. Sosul fierbinte se toarnă în borcane sterilizate și bine sigilate. Lăsați-le să se răcească peste noapte la temperatura camerei. Sursa: teoskitchen.ro

Chiftele de dovlecei cu verdeață. Rețetă simplă de vară

Pui cu smântână. O rețetă rapidă din Bucovina

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp