Pasta Miso este un condiment tradițional japonez. Este produs prin fermentarea boabelor de soia cu sare și kōji și uneori orez, orz, alge marine sau alte ingrediente. Găsiți pasta în orice hipermarket și chiar vă recomandăm să o încercați pentru gustul său exotic. Dacă nu aveți timp să mergeți la cumpărături, puteți înlocui cu un sos pesto. Marea provocare a acestei rețete este să caramelizați niște ceapă. Ceapa e piesa de rezistență a acestei rețete deliciose de spaghete.
Ingrediente pentru spaghete cu ceapă caramelizată
4 cepe mari aurii
5 căței de usturoi
50 g de unt
1 lingură de pastă Miso
1 lingură de oțet balsamic
300 ml de supă de pui
150 g smântână
150 g parmezan
500 g spaghete
o mână de pătrunjel
Pentru topping:
1 lingură de piper negru
100 g de pâine – fărâmițată
25 g parmezan
coaja de la 1 lămâie bio
Mod de preparare
Se taie ceapa în felii subțiri și se toacă usturoiul. Adăugați untul într-o tigaie mare și puneți ceapa cu un praf mare de sare. Gătiți timp de 30 de minute la foc mic și mediu până când se caramelizează profund. Dacă ceapa începe să se lipească de tigaie, adăugați puțin din supa de pui, și apoi continuați să amestecați. Adăugați usturoiul când ceapa e gătită pe jumătate.
Puneți spaghetele la fiert în apă clocotită foarte puțin sărată.
Pentru toppingul de pesmet, se mixați pâinea pentru a obține pesmet. Apoi se macină piperul negru într-o tigaie mică și se prăjește timp de 30 de secunde. Nu mai mult. Adăugați pesmetul și dați pe răzătoare parmezanul. Gătiți timp de 5 minute până când se prăjește și puneți coaja rasă de lămâie.
Adăugați peste ceapă supa de pui rămasă, smântâna, pasta Miso și oțetul balsamic. Adăugați spaghetele cu un strop de apă în care au fiert și amestecați-le. Radeți parmezanul și lăsați-l să se topească prin paste, astfel încât să fie frumos și lucios. La final, se amestecă pătrunjelul. Serviți spaghetele cu ceapă caramelizată cu firimiturile crocante cu piper deasupra.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook