Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani,ne propune o rețetă simplă, dar gustoasă și sățioasă de spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane. Sosul de roșii este unul mai deosebit, cu mult usturoi, dar și busuioc verde și rozmarin, arome ce dau savoare maximă preparatului.
Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane – Ingrediente
1 kg roșii tocate cuburi din conservă
400 gr roșii pasate
rozm
busuioc
usturoi verde
1 ardei iute
sare ulei de măsline
puțin zahăr
400 gr paste
Pentru ciupercile pane: ciuperci
făină
pesmet panko
apă
sare și piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Chiar dacă sosul de roșii necesită timp mai îndelungat de preparare, metoda preparării este simplă, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Într-o tigaie înaltă se pune uleiul la încins și se călește în el usturoiul verde, tocat rondele. Se adaugă și ardeiul iute tocat mărunt, atât cât suportați la gust. Se amestecă bine până se pătrund aceste ingrediente, apoi se adaugă cele două tipuri de roșii, o priză de sare, foarte puțin zahăr, busuioc verde și rozmarin verde.
Se lasă sosul să fiarbă la foc mic, aproximativ două ore. Dacă scade prea mult, se mai poate adăuga un pahar de apă. Zahărul adăugat în sosurile de roșii are rolul de a regla aciditatea acestora. Nu se adaugă mult, ci cât se poate lua între doua degete, sau un vârf de linguriță.
Între timp, se fierb și spaghetele, în apă multă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se fierb al dente, apoi se scurg și se adaugă în sosul de roșii. Se mai lasă câteva minute să fiarbă și în sos, pentru a se întrepătrunde aromele, iar dacă mai este necesar, se mai adaugă și din apa în care au fiert pastele.
Cum se prepară ciupercile pane
Metoda de preparare a ciupercilor pane este aceeași cu a șnițelelor, doar că lipsesc ouăle. Mai întâi se pregătește o compoziție din apă cu făină, sare și piper, ca o ciulama de consistentă. Ciupercile se taie în două, transversal, păstrăndu-le și cozile. Se trec prin compoziția de făină, apoi prin pesmetul panko și se scufundă în ulei încins. Se rumenesc bine pe ambele părți și se scot pe prosoape de hârtie absorbante. Se servesc alături de delicioasele spaghete cu sos de roșii.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook