Simona Ionescu / Redactor Șef

Spaghetele carbonara. Ponturi pentru paste deliciose

Spaghetele carbonara. Ponturi pentru paste deliciose
Pastele sunt apreciate în întreaga lume. Sunt foarte gustoase și se fac repede. Cum vă place să savuraţi pastele carbonara? Cu usturoi sau cu ceapă? O rețetă savuroasă.

Rețeta de spaghetti alla carbonara este tipică pentru regiunea Lazio și este apreciată în întreaga lume datorită simplității și bunătății sale gustoase! Un fel de mâncare cremos și suculent. Publicația „The Guardian“ a prezintat reţeta perfectă pentru nişte paste carbonara delicioase.

Denumirea de „carbonara“ vine, cel mai probabil, de la cărbunari, pentru că erau preferatele muncitorilor care petreceau luni de zile în Munţii Apenini lucrând la producerea cărbunelui. Ei se bazau pe produse alimentare uşor de transportat, depozitat şi pregătit. Dar, cel mai probabil, „carbonara“ se referă și la faptul că aceste spaghete sunt atât de condimentate cu piper negru, încât par presărate cu cărbune.

Spaghetele carbonara. Ponturi pentru paste deliciose

Cum vă place să savuraţi pastele carbonara? Cu usturoi sau cu ceapă? Ponturi pentru paste deliciose.

Pentru că denumirea este „spaghetti carbonara“, trebuie să folosim spaghete. Unii folosesc orice fel de macaroane, tăieţei sau penne.

Deşi pastele reprezintă cel puţin două treimi din acest preparat, nu se poate fără un sos delicios.

Există trei opţiuni în ceea ce priveşte prepararea sosului: ouă şi smântână, ouă şi unt sau doar ouă. Smântâna nu este neapărat necesară în spaghetele carbonara, ea diluând puţin bogăţia gusutului din ou şi, oricum, şunca şi oul sunt de-ajuns pentru a conferi savoare pastelor

Cea mai bună modalitate de a adăga untul este să îl pui la topit în tigaie, pentru a căli ingredientele în el, în loc să-l amesteci în sos. Cu toate acestea, există destul de multă grăsime în şunca folosită, aşa că puteţi folosi puţin ulei de măsline.
În ceea ce priveşte şunca, cea mai bună este cea neafumată, recomandă „The Guardian“.

Parmezanul presărat pe deasupra în cantităţi destul de mari oferă sosului o textură cremoasă. Bineînţeles că nu există paste fără puţin usturoi. Deşi dulceaţa cepei se combină de minune cu caşcavalul şi cu şunca, o aromă subtilă de usturoi nu poate decât să completeze un sos perfect deja.

Pastele trebuie puse împreună cu şuncă neafumată în tigaie şi călite până când fiecare fir de spaghetă este bine acoperit de grăsime. Luaţi de pe foc, adăugaţi oul şi brânza, amestecaţi şi adăugaţi puţină apă pentru a fi mai moale. Trebuie servit imediat. Este o artă care trebuie perfecţionată.

Spaghetele carbonara. Rețeta

Publicația „The Guardian“ a prezintat reţeta perfectă pentru nişte paste carbonara delicioase.

Ingrediente

  • ulei de măsline
  • doi căţei de usturoi
  • 200 de grame de şuncă tăiată cubuleţe
  • 500 de grame de spaghete
  • 4 ouă, plus un gălbenuş
  • 100 de grame de caşcaval
  • 100 de grame de parmesan
  • piper şi, opţional, nucşoară
  • 300 de grame de smântână.

Mod de preparare

Într-o tigaie încinsă, căleşte usturoiul tăiat feliuţe, până se colorează. Scoate-l din tigaie şi în locul lui pune şunca şi găteşte cu atenţie, să nu se ardă pe margini. Între timp, pune spaghetele pe foc în apă sărată, dar nu le lăsa să se fiarbă foarte tare. Bate ouăle şi gălbenuşul suplimentar şi încorporează smântâna, caşcavalul ras fin şi mare parte din parmezan, lăsând doar puţin deoparte pentru decor.

Scurge pastele şi pune-le în tigaia în care a rămas grăsimea de la şuncă şi amestecă bine. Toarnă apoi amestecul cu ou, iar apoi adaugă parmezanul rămas şi, poate, puţină nucşoară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre