Aurorele Polare au creat fascinație dintotdeauna. Recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timișoara, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine transmite însăși esența stației a cărui program principal este BEGA!, “Lumină peste granițe”.

Astfel, o instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra orașului în perioada 1 – 3 octombrie 2020. Oameni din toată țara sunt așteptați în oraș în perioada respectivă pentru a vedea cu ochii lor minunile lumiii.

Aurora Boreală și Aurora Australă

Dezvoltând până acum proiecte precum spectacolul LUMEN în 2018, The Lightning Project și Happy Wall în 2019, BEGA! 2020 va recrea Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul orașului Timișoara, cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher.


Fata care și-a spus povestea violului pe Netflix și-a luat zilele

Posibilul agresor a lui Emi Pian, primele imagini la ieșirea din spital. Informații despre anchetă


În toate lucrările sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizează orașul ca pe un loc de joacă creativă. Astfel se crează sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului BEGA!

Proiectul va fi prezentat în premieră în zona Uzinei de Apă. În zilele următoare va acoperi o parte a zonei centrale. Inițial integrat în programul BEGA! pentru anul 2021, BOREALIS a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din motive ce țin de restricțiile aflate în vigoare. Desfășurat pe o suprafață extinsă, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică.

Sursa foto: routesnorth

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp