Spectacol-experiment de teatru, numai pentru vaccinați

Spectacol-experiment de teatru, numai pentru vaccinați
Luna aceasta teatrele și-au reluat activitatea, cu public, iar bucuria regăsirii în sălile de spectacol a fost majoră, deopotrivă pentru actori și spectatori.

La București se pregătește un spectacol-experiment de teatru, numai pentru vaccinați. Intenția organizatorilor este să umple sălile în proporție de 100%. Până acum, conform restricțiilor impuse de pandemie, se poate folosi doar 30% din capacitate. Altfel spus, într-o sală de spectacole cu 600 de locuri, pot fi ocupate, păstrând distanța între scaune, doar 200.

În prezent au loc pregătiri pentru spectacolele-experiment la Teatrul Naţional şi la Opera din București. Acestea vor ava loc în weekendul 15 – 16 mai, iar sălile vor fi ocupate în proporție de 100%. Mențiunea organizatorilor este că vor putea participa doar spectatori vaccinaţi. La Teatrul național din București spectacolul pregătit pentru reprezentația experiment este „Dineu cu proști”, care-i are ca protagoniști pe Horațiu Mălăele și Ion Caramitru.

Spectacol-experiment de teatru, numai pentru vaccinați

Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a declarat, la Europa FM de ce s-a implicat în această inițiativă. „Spectacolul experiment pleacă de la ideea de a aduce în sală spectatori care sunt vaccinați cu ambele doze. Pot procura biletele online și pot vedea acest spectacol în condiții în care poartă sau nu mască, cum doresc ei.

Cei vaccinați sunt într-o bază de date, în momentul în care ai cumpărat bilet apare în baza de date cum că ești în regulă. Dacă vor fi cazuri de îmbolnăvire, vor fi dintre cei vaccinați, nu? Foarte puțin probabil, este și scopul, cred, până la urmă, al unui spectacol ca să scoată în evidență faptul că vaccinat nu te mai îmbolnăvești”, a explicat Ion Caramitru.

Şi Opera Naţională anunță un spectacol cu public numeros. În acest caz însă nu este vorba doar de public vaccinat. Opera organizează un spectacol în aer liber, unde participanții vor fi testați la intrare, pentru SARS Cov-2, cu teste rapide.

Gwyneth Paltrow „a ras tot” în pandemie. Actrița și-a șocat fanii cu nouă dezvăluire

Recomandarile noastre