Simona Ionescu / Redactor Șef

Avionul lui Nicolae Ceaușescu va rămâne în istorie, nu va ajunge la fier vechi. Un american l-a donat

Avionul lui Nicolae Ceaușescu va rămâne în istorie, nu va ajunge la fier vechi. Un american l-a donat
Avionul cu care s-a deplasat Nicolae Ceauşescu timp de patru ani a fost de vânzare. Acum, cel care a cumpărat aparatul de zbor, un american, l-a donat.

Primul și singurul avion de pasageri construit în România – ROMBAC 1-11 este acum piesă de muzeu. A fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu.  A fost donat în această dimineață, miercuri, 28 iulie, Muzeului Național al Aviației Române.

Avionul lui Nicolae Ceaușescu este piesă de muzeu

Avionul lui Nicolae Ceaușescu  a fost vândut la licitație pentru 120.000 de euro. A fost adjudecat de un om de afaceri american, Brian Hyndman. Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un veritabil pasionat de tehnică. Proprietarul, este americanul Brian Hyndman. Acesta a cedat aeronava în mod gratuit, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția  de a o alătura obiectelor care au jucat un rol important în istoria lumii. Astfel, avionul lui Nicolae Ceaușescu are posibilitatea intrării în familia valorilor tehnice recunoscute pentru industria aeronautică.

Brian Hyndman a dat 120.000 de euro pentru avion, în luna mai a acestui an.

Avionul lui Nicolae Ceaușescu,  salvat de la casație

Piesa de colecție a fost salvată de la casare de un veritabil colecționar, în cadrul evenimentului organizat de Casa de Licitații Artmark.

Proprietarul, cetățeanul american Brian Hyndman, a cedat aeronava în mod gratuit.  Donația a fost făcută, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române. Prin actul de donație, adjudecatarul își exprimă intenția de a conserva piesa istorică.

Evenimentul de predare-primire a piesei de colecție a avut loc pe platforma Aeroportului Internațional Henri Coandă, în incinta Bazei 90 Transport Aerian.

Avionul prezidențial Super One-Eleven (n.r. 1-11) a fost folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu. S-a înscris în Top 10 cele mai bine vândute public, în licitație, pe piața internă în semestrul I al anului 2021.


Milionarii au șansa să pună mâna pe avionul lui Ceauşescu. Așteptăm să vedem cine-l cumpără

Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre