În fiecare zi de marţi şi miercuri, chef Nicolai va găti în platoul Neatza reţete savuroase. În zilele de luni, joi şi vineri, telespectatorii se vor putea inspira din propunerile delicioase ale lui Vlăduţ.
„Am pregătit o surpriză pentru cei de acasă, care gătesc alături de emisiunea noastră. De astăzi începem o colaborare, în paralel cu colaborarea cu Vlăduţ, cu chef Nicolai Tand. Două zile pe săptămână, chef Nicolai va veni cu idei noi în platoul Neatza”, a anunţat Dani, ieri dimineaţă la Antena 1.
Tand a adus hribi din Maramureș pentru prima rețetă
Carismaticul chef a ales pentru prima zi o reţetă de sezon, un fel cu hribi. Pentru a prepara rețeta, Tand a adus ciupercile personal din Maramureş.
„Am ales două feluri de hribi cu care voi pregăti un brunoaise, o mămăligă pe bază de ceapă, cu unt şi spumă de hribi deasupra. Voi porni de la o mâncare clasică, pe care să o tocmesc un pic altfel!”, a povestit Nicolai Tand.
Dani a simţit nevoia să intervină imediat: „Ne cerem scuze, translatorul nu reuşeşte să ţină pasul!, făcând referire la accentul maramureşean al lui Nicolai. Florin Ristei a fost cel care i s-a alăturat rapid lui chef Nicolai, pentru a degusta încă din timpul preparării din delicioasele bucate: „Abia aştept ziua în care se va transmite mirosul la televizor!”, a fost concluzia acestuia.
„Întâi mâncăm cu ochii”
Chef Nicolai Tand i-a cucerit pe matinali. „Eu vreau doar să vă arăt că din lucruri simple putem face mâncare mai sofisticată şi mai bine prezentată. Pentru că, până la urmă, prima dată mănânci cu ochii”, a declarat chef-ul. Pasionat de bucătărie, Răzvan a completat imediat: „Mulţumim tare mult, Nicolai, că ai sosit în viaţa noastră, chiar dacă doar câteva zile pe săptămână. Bucătăria este într-adevăr spectaculoasă şi îmi pare bine că ai zis-o şi tu, ca să nu mă mai cert cu Dănuţ, că întâi mâncăm cu ochii şi abia apoi cu gura”.
Cine este Nicolai Tand. Sau Niculai?
Chef Nicolai Tand e unul dintre cei mai carismatici bucătari din România, și cu siguranță l-ați mai văzut la Antena Stars. La numai 20 de ani, el a fugit fără acte în Franța, la Paris, din satul său natal de lângă Sighetu Marmației.
În Franța a ajuns să viseze la ziua în care își va deschide un restaurant. Și-a împlinit visul acasă, după ce i-a venit mintea la cap și s-a întors. A păstrat apelativul, așa cum îi spuneau francezii. Puțină lume știe cum îl cheamă, de fapt, pe bucătar. Acesta a mărturisit totul într-o emisiune radio: „Sunt cel mai mic dintre patru frați. Ion, Anuță, Zaharie și eu. În acte sunt Niculai”.
Acum doi ani, Tand și-a pus pirostriile și a jurat credință în fața lui Dumnezeu, alesei lui: fostul model internaţional Monica Balaj, cu care are doi copii. O fetiţă, Ilona şi un băieţel, Iancu.
Sursa foto: Antena 1
Exclusiv. Bianca Drăgușanu s-a săturat să i se spună că e blondă. Vă place ce și-a făcut?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook