Simona Ionescu / Redactor Șef

Care e afecțiunea reală care a scos-o pe Roxana Ciuhulescu din Survivor. E o problemă serioasă și va avea nevoie de tratament îndelungat

Care e afecțiunea reală care a scos-o pe Roxana Ciuhulescu din Survivor. E o problemă serioasă și va avea nevoie de tratament îndelungat
O altă Faimoasă pleacă acasă. După ce s-a antrenat cel mai tare și a plecat acasă înainte să se împlinească două săptămâni de competiție.

Faimoșii au pierdut în jocul de imunitate colectivă cu un singur punct împotriva Războinicilor, aseară. Apoi au fost nevoiți să nominalizeze colegul pe care-l trimit acasă.

Faimoșii au intrat la jocul de imunitate individuală, după ce au pierdut în fața Războinicilor cu 9-10. Acolo, au avut o probă de concentrare maximă, forță și echilibru, iar cea care a obținut imunitatea dintre fete a fost Roxana Ciuhulescu. La băieți, bătălia s-a dat între CRBL și Zmărăndescu, aceasta fiind una deosebit de strânsă.

Zmărăndescu a finalizat cu bine proba, după ce CRBL a susținut că i s-a blocat spatele și că nu mai reușește să o ducă la capăt. Astfel, sportivul a primit imunitatea. Cei care primesc colacul imunității nu pot fi nominalizați de ceilalți colegi pentru a pleca acasă.

Cum a fost eliminată Roxana Ciuhulescu

Cu toate acestea, Roxana Ciuhulescu a fost eliminată din competiție, după ce medicul a hotârât că în urma accidentării de la picior, nu mai poate continua. Aceasta a trebuit să admită că nu mai poate să intre pe traseu.  Și ea a fost luată cu targa și dusă la spital. Problemele de sănătate ale concurenta din echipa Faimoșilor s-au complicat la Survivor România. Se pare că aceasta nu s-a simțit deloc bine pe tot parcursul jocului de recompensă, din ziua anterioară.

Din cauza stării sale, Roxana Ciuhulescu nu a putut intra pe traseu în jocul pentru imunitate nici în ediția din 24 ianuarie. „Roxana, ai suferit o accidentare care te-a împiedicat să mai intri pe trasee și să participi practic la efortul colectiv al echipei pe traseele Survivor. Ai fost consultată de către medic, iar în ceea ce te privește, medicul a hotărât că tu, din punct de vedere medical, nu mai poți face față traseelor solicitante care implică efort fizic, obstacole, alergat.

Survivor înseamnă să poți face față eforturilor colosale pe care le depun adversarii voștri. Iar, pentru tine, Survivor România se termină în această seară și ești eliminată pe considerente medicale. Roxana, pentru tine, Survivor România 2022 se oprește în această seară, acum și aici”, a transmis prezentatorul Daniel Pavel, în consiliul de nominalizare.

Fosta prezentatoare Pro Motor a dezvăluit că medicii din Dominicană i-au extras lichid din genunchi. Ea s-a accidentat pe unul dintre trasee și de atunci nu a mai putut face efort din cauza durerilor atroce.

Ce spune medicul

„Apa la genunchi este in general termenul folosit pentru a descrie excesul de lichid care se acumuleaza in sau in jurul articulatiei genunchiului. Aceasta afectiune poate fi rezultatul unui traumatism, leziuni prin suprasolicitare, sau o alta afectiune cauzatoare.

Tipul de fluid care se acumuleaza in genunchi depinde de boala sau tipul de traumatism care determina excesul de fluid. Durerea si tumefierea asociate prezentei apei la nivelul genunchiului nu produc neaparat o limitare a mobilitatii. Masurile de autoingrijire si tratament pot ajuta pacientul sa se mentina in miscare.

Genunchiul este cea mai complexa articulatie a corpului. Functioneaza ca o balama, permitand geneunchiului sa se intinda si sa se indoaie. Lezarea oricarei parti a genunchiului poate determina acumularea dureroasa de lichid sinovial. Lichidul simovial poate contine cristale iritante, bacterii sau sange.

Acumularea de lichid datorata altor conditii medicale Cea mai frecventa cauza a problemelor genunchiului este osteoartrita. Osteoartrita se caracterizeaza prin distrugerea unor cartilaje articulare si poate afecta orice articulatie din organism.

Complicatii

Apa la genunchi poate limita sever mobilitatea articulatiei genunchiului daca este lasata netratata. Daca este prezenta o infectie la nivelul articulatiei, acesta poate determina distructia articulatiei sau infectia se poate extinde pana la nivelul osului (osteomielita)”, titrează site-ul de specialitate sfatulmedicului.ro

Laura Giurcanu a preluat totemul Roxanei

Cea care a preluat imunitatea Roxanei Ciuhulescu a fost Laura Giurcanu, care a reușit la proba de imunitate individuală să se descurce cel mai bine, în raport cu ceilalți. Consiliul de nominalizare pentru Faimoși și-a urmat ulterior cursul, cu propuneri pentru concurentul care să plece acasă. Recomandări medicale au fost date și pentru fostul fotbalist Robert Niță, care s-a accidentat și el. În cazul acestuia e vorba și de o afecțiune mai veche la coloană, cea care i-a pus capăt carierei de fotbalist, și care s-a reacutizat în cadrul acestei competiții.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre