Simona Ionescu / Redactor Șef

Concert extraordinar „Ave Maria”, la TVR 2. Corul Madrigal, într-o interpretare de factură spirituală excepțională

Concert extraordinar „Ave Maria”, la TVR 2. Corul Madrigal, într-o interpretare de factură spirituală excepțională
În zi de sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi, care azi, 8 septembrie, aniversează Naşterea Maicii Domnului, TVR 2 va difuza, de la ora 16:30, unul dintre cele mai vizionate spectacole de factură spirituală ale Corului National de camera Madrigal – Marin Constantin, concertul extraordinar „Ave Maria”. Spectacolul poate fi urmărit şi la TVR Internaţional, de la ora 22:00.

În zilele de 15 si 16 august, Corul National de camera Madrigal – Marin Constantin a adus pe faleza Cazinoului din Constanța unul dintre cele mai iubite spectacole ale sale, ovaționat la scenă deschisă în ultimii doi ani: “Ave Maria”, un concept artistic ce combină sunetul unic al acestui celebru ansamblu și o complexă regie de lumini și de spectacol.

Corul Madrigal pe faleza din Constanța

Evenimentul extraordinar, care a marcat atât Ziua Marinei, cât şi un moment important pentru spiritualitatea românească, Adormirea Maicii Domnului, s-a aflat pentru al doilea an la Constanţa. „Ave Maria” s-a desfăşurat într-o scenografie spectaculoasă, cu design de lumini, proiecţii video şi efecte speciale şi s-a încheiat cu un spectacol de artificii sincronizat cu muzica Madrigalului.

Dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu a selectat un repertoriu care a îmbrăcat sonor acest eveniment. Din distributia spectacolului a făcut parte și actorul Marius Manole, care a completat armonios programul „Ave Maria” prin interpretarea unei colectii emotionante de texte sacre şi universale. La pian a interpretat Abel Corban.

Un spectacol de excepție al Corului Madrigal

Evenimentul a fost întregit de vocile copiilor din corurile Cantus Mundi din Constanta, precum si de o scenografie spectaculoasă si un design de lumini ce au pus în valoare celebra faleză a Cazinoului constănţean.

Regia spectacolului „Ave Maria” a fost semnată de Emil Pantelimon, iar conducerea muzicală i-a aparţinut Annei Ungureanu. Design-ul de lumini a fost coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar regia de sunet de Gabriel Scîrlet, Alexandru Sprînceană și Marin Andrei. Producator TVR: Valentina Băinţan.

Spectacolul „Ave Maria” se înscrie în programul aniversar „Madrigal 60″, care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre