Simona Ionescu / Redactor Șef

Conferință live. Cine cu ce trebuie să rămână când vine vorba de drepturi de autor

Conferință live. Cine cu ce trebuie să rămână când vine vorba de drepturi de autor
Se face lumină în industria artistică. Drepturile creatorilor revin în prim plan printr-o campanie menită să informeze artiștii cu privire la ceea ce li se cuvine să aibă în proprietate.

Prin Campania Cesiune pe Pasiune, campanie de informare construită de MUZE – Asociația pentru Teatru, Film, Muzică și Dans în parteneriat cu ORDA – Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (Guvernul Romaniei) artiștii din România sunt informați în ceea ce privește drepturile lor.

Astăzi seara, de la ora 19,00, pe scena Teatrului Bulandra (Bulevardul Schitu Măgureanu nr. 1) e programat un prim eveniment. Participanții sunt așteptați să ajungă cu o oră mai devreme la conferința care va fi transmisă și live.

Speakerii vor fi Presedintele MUZE ( Răzvan Ailenei) și Vicepresedintii MUZE ( Elena Ghenoiu, Costin Crețulescu), echipa juridică MUZE și Directorul ORDA, Mario De Mezzo.

„Rolul acestei campanii este ca artistul să-și păstreze veniturile obținute din drepturi de autor, în loc să le cedeze entităților cu care colaborează, cum se întâmplă de obicei în practică.  Aceasta este piatra de temelie a proiectului de reconstruire a unei industrii care, până acum, nu a fost sprijinită coerent în România. Acest proiect este rezultatul a peste 20 de ani de zbucium într-o industrie care nu a beneficiat nici de informare, nici de normalitate”, transmit organizatorii.

Pasiune și cesiune este prima și singura campanie menită să informeze artiștii cu privire la drepturile pe care trebuie să le aibă în proprietate. Timp de o oră vor fi explicate chestiuni legale ce țin de  drepturile de autor și de contractele de cesiune pentru artist, utilizator și producător. „Pe scurt, explicăm cine cu ce drepturi trebuie să rămână”, mai arată aceștia.

Conferința va fi transmisă live și pe https://asociatiamuze.ro/live/ și pe paginile de Facebook MUZE și ORDA.  Zoom: https://us02web.zoom.us/j/85287139319

Sursa foto: Instagram

Cea mai bună rețetă de pilaf sârbesc din lume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre