După o competiție deosebit de intensă și plină de provocări, MasterChef 2024 a ajuns la final, aseară, iar marele premiu a fost adjudecat de Georgiana Ene. Concurenta care s-a ales cu cecul de 75.000 de euro, după ce a impresionat juriul cu abilitățile sale remarcabile și creativitatea deosebită, a recunoscut cui îi datorează premiul.
Finala s-a transmis live și a avut o audiență record. Lupta cea mare s-a dat între Gabriel Șerban, 34 de ani, șef de bancă, și Georgiana Ene, 45 de ani, o româncă ce locuiește în Barcelona.
Georgiana Ene a primit titlul de MasterChef România 2024 și un cec în valoare de 75.000 de euro. Iar Gabriel Șerban a terminat pe locul al doilea.
Câștigătoarea MasterChef 2024 a văzut moartea cu ochii
Câștigătoarea ediției MasterChef 2024, Georgiana Ene, are 45 de ani. S-a născut în Slatina și a trăit, de la 2 ani, în București. De 8 ani este stabilită în Barcelona, unde lucrează ca Manager de vânzări. La doi ani după ce s-a mutat în Spania, s-a îmbolnăvit de cancer. Drama prin care a trecut i-a schimbat total viața.
„Îți dai seama că ai ajuns la un punct în care se poate termina tot și n-ai făcut ce ți-ai dorit. Te face să înțelegi că viața e scurtă și trebuie să o trăiești la maximum”, a povestit concurenta. După ce s-a vindecat, și-a ales un motto după care se ghidează: „The sky is the limit” (n.r. trad. „Limita este cerul”), după cum a mărturisit.
Ambițioasă, perfecționistă, creativă și pozitivă, așa se consideră, spunând că lupta cu o boală deseori incurabilă a făcut-o și mai determinată și mai dornică să trăiască fiecare moment la maximum.
Cui îi datorează Georgiana Ene premiul
Într-un interviu, aceasta a povestit cum și-a descoperit pasiunea pentru gătit. „Povestea mea cu bucătăria a început de mult. De mică îmi plăcea să stau în bucătărie, doar că eu am făcut-o mai mult de nevoie, pentru că eram fițoasă la mâncare. Îmi place să studiez mult și să aflu ceea ce este în spatele produsului final și am văzut multe programe de gătit, pe care îmi place să le recreez. De când a început MasterChef, am mâncat fiecare ediție pe pâine”, a povestit Georgiana Ene.
View this post on Instagram
Georgiana Ene mărturisește că și-a descoperit pasiunea pentru gătit de la mama sa. Și tot acesteia îi datorează premiul, pentru că, susține concurenta, mama, în bucătărie, a fost mai perfecționistă și mai solicitantă decât jurații MasterChef 2024.
„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat ideea să mă înscriu la MasterChef. Mulțumesc familiei, mamei mele pentru că a fost la fel de exigentă ca chef Dumitrescu și de asta am ajuns unde am ajuns. Prietenilor care sunt aici și celor de acasă, care m-au susținut. Chefilor, pentru că au avut răbdare cu mine. Și, bineînțeles, echipei MasterChef!” a spus Georgiana după ce a primit trofeul.
Pentru marea finală, la felul principal, Georgiana Ene a gătit rață cu piure de sfeclă. Gabriel, celălalt concurent rămas în finală, a pregătit carne de cerb cu dovleac și gutuie, în timp ce Sebi, al treilea finalist, a preparat lostriță.
Sebi Dascălu a fost eliminat după proba felului principal, iar pentru premiul de 75.000 de euro, proba decisivă a fost desertul.
La desert, Gabriel a făcut prăjitură cu cremă de colivă, în timp ce Georgiana a preparat o „grădină exotică”, un desert crocant din pastă de susan negru, fructul pasiunii și mango, și sponge de matcha.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook