Regizorul Emanuel Pârvu și-a prezentat anul acesta, în cadrul competiției oficiale de la Festivalul de Film de la Cannes, pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”. Acum, filmul merge mai departe, căci a fost propus la Premiile Oscar, iar emoțiile sunt maxime pentru echipă.
„Trei kilometri până la capătul lumii” aduce în prim plan drama unui adolescent homosexual, care își petrece vara în satul din Delta Dunării, alături de părinți. Pelicula, care aduce în atenție corupţia şi prejudecăţile instituţionale şi personale, a câştigat deja mai multe premii la festivalurile de profil internaţionale şi a fost prezentat recent în Statele Unite ale Americii în cadrul unei campanii susţinute de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Famart Film, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural New York, Dacin Sara şi Conceptual Lab.
„Trei kilometri până la capătul lumii”, propunerea României la Premiile Oscar
Filmul a fost propus recent la premiile Oscar, categoria Cel mai bun lungmetraj internațional, iar acum echipa de producție așteaptă cu sufletul la gură să afle pe 17 decembrie dacă pelicula intră pe lista scurtă a celebrei competiții.
Între timp, peste o sută de persoane au participat sâmbătă seară, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, la proiecția filmului. Regizorul a răspuns la finalul proiecției întrebărilor publicului din Tulcea, alături de actorii care au interpretat personajele principale din film. Ciprian Chiujdea, Bogdan Dumitrache şi Laura Vasiliu joacă în rolurile principale. Din distribuţie mai fac parte actorii Valeriu Andriuţă, Ingrid Micu-Berescu, Adrian Titieni, Vlad Brumaru şi Vlad Ionuţ Popescu.
„Nu există să intri în pielea personajului, trebuie să devii personajul”
„Din punctul meu de vedere, nu există să intri în pielea personajului, trebuie să devii personajul. E o muncă exhaustivă să ajungi unde trebuie, la intensitatea care trebuie, la fiecare dublă. Şi nu există greu atunci când faci ce-ți place”, a afirmat Ciprian Chiujdea, actorul care interpretează personajul principal din film.
De asemenea, echipa tehnică a povestit cât de greu a fost să creeze tensiune din sunetul vântului.
„Filmul nu are muzică şi trebuia să creăm tensiune din ceva, iar acel ceva a fost vântul care combină două elemente, naturalismul pe care-l dă, iar celălalt a fost să amplificăm starea personajului, prin sunetul vântului. Sunt multe sunete de vânt, diferite de la o scenă la alta, chiar dacă este acelaşi set up”, a menţionat Alexandru Dumitru, inginer de sunet în cadrul echipei de producţie a filmului.
Lista scurtă la Premiile Oscar va fi anunțată pe 17 decembrie
Membrii Academiei Americane de Film vor alege săptămâna aceasta 15 pelicule, iar dintre acestea, pe data de 17 ianuarie 2025, vor fi votate cele cinci nominalizări dintre care se va desemna Oscarul pentru Cel mai bun lungmetraj internațional.
„Vedem ce se va întâmpla pe 17 decembrie, când se anunţă short-list-ul (n.r. lista scurtă). Dacă am reuşi, ar fi a doua minune după Cannes. Filmul a fost foarte apreciat peste ocean, dar oriunde mergem se întâmplă la fel.
Cred că tema homofobiei este prezentă cam peste tot, indiferent de continent, rasă, religie, cultură, şi atunci e un semnal de alarmă al vremurilor pe care le trăim şi cred că putem îndrepta multe lucruri pentru a avea o lume mai bună pentru copiii noştri”, a declarat regizorul filmului, Emanuel Pârvu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Crăciun marcat de sărăcie. Probleme uriașe pentru români
- Surprize neplăcute oferite de vreme. Totul se schimbă
- PONT. Când e bine să luaţi medicamentele pentru hipertensiune arterială?
- Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie. Vocea autorităților
- Răsturnare de situație. Călin Georgescu aruncă bomba chiar azi: Ne întoarcem la faza inițială
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Cea mai veche dovadă a creștinismului la nord de Alpi, descoperită într-un mormânt din Frankfurt
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Femeia Scorpion - caracteristici, compatibilitate și relații
- Aceeași sau aceiași - Cum să folosim corect aceste forme în limba română