Simona Ionescu / Redactor Șef

Eveniment de weekend pentru adolescenți. Muzica lor, pentru o toamnă superbă

Eveniment de weekend pentru adolescenți. Muzica lor, pentru o toamnă superbă
Sâmbătă și duminică, 11 și 12 noiembrie, Palatul Național al Copiilor din București va deveni scena Festivalului „TOAMNA BALADELOR”. Este un eventiment de weekend atrăgător atât pentru copii, adolescenți și părinți, mai ales că se anunță o vreme ploioasă.

Pe parcursul a două zile, cei mai talentați tineri din gimnaziile și liceele din România vor concura la secțiunile de Interpretare și Creație folk din cadrul Festivalului de Muzică Folk „TOAMNA BALADELOR”.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține copiii și tinerii supradotați și talentați, premiind câștigătorii Festivalului. Fundația susține, în calitate  de  partener educațional, Festivalul Concurs de Creație și Interpretare Muzică Folk „TOAMNA BALADELOR”, organizat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Sâmbătă și duminică, 11 și 12 noiembrie, Palatul Național al Copiilor din București va deveni scena Festivalului „TOAMNA BALADELOR”. Această întâlnire anuală a pasionaților de folk reunește elevi talentați din gimnaziile și liceele din toată țara. Organizat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, evenimentul este susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în calitate de partener educațional, se arată într-un comunicat primit la redacție. 

Festivalul „TOAMNA BALADELOR” oferă tinerilor pasionați de muzica folk ocazia să-și demonstreze măiestria în fața unui juriu de specialitate. În cele două zile dedicate muzicii folk, tinerii vor participa la cele două secțiuni ale Festivalului: Interpretare și Creație.

În cadrul primei secțiuni, concurenții vor interpreta piese românești consacrate ale genului, iar în cea de-a doua secțiune își vor demonstra originalitatea prin compoziții proprii.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține copiii și tinerii supradotați și talentați în diferite domenii de activitate. Astfel, cel mai bun solist va fi premiat cu o chitară, iar cel mai bun grup va primi seturi de accesorii pentru chitară.

Primul curs de educație financiară pentru copii supradotați din România

Aceeași fundație „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României” a organizat primul curs de educație financiară dedicat exclusiv copiilor supradotați din România. Cursul „Banii vorbesc! Dar cum îi facem să nu spună doar La Revedere” a fost susținut de prezentatorul emisiunii „Income” și analistul economic Adrian Măniuțiu.

Copiii supradotați sunt ajutați și promovați de ani de zile de Fundația Dan Voiculescu

Programul cursului le-a oferit tinerilor instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-și gestiona eficient resursele financiare și pentru a-și dezvolta abilități financiare solide. Cursurile au reunit o bază teoretică solidă, de la concepte de bază privind economisirea și bugetarea, până la investiții și planificare financiară pe termen lung, cu aplicații practice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre