Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic revine pe scenă. Nu poate fără teatru, dar nici pensia nu-i ajunge

Florin Piersic revine pe scenă. Nu poate fără teatru, dar nici pensia nu-i ajunge
Dragul nostru Florin Piersic (84 de ani) se întoarce pe scenă, la începutul lunii august. Anunțul l-a făcut Medeea Marinescu, partenera marelui actor în „Străini în noapte“. Marele actor nu poate trăi fără teatru, dar nici pensia nu-i ajunge să trăiască fără griji.

Grea încercare pentru un actor cu spectacolele și teatrul în sânge să stea departe de publicul său vreme de șase luni. Tristețe, dezamăgire și nerăbdare, astfel de sentimente i-au încercat pe protagoniștii piesei „Străini în noapte“, Florin Piersic și Medeea Marinescu.

Florin Piersic revine în august cu „Străini în noapte“

Actrița Medeea Marinescu a anunțat că vor reveni pe scenă, pe 3 și 7 august, cu piesa „Străini în noapte“, la Grădina de vară Herăstrău a Tetrului Constantin Tănase”.

”Sunt mai bine de patru luni de când nu am pășit pe scenă. În seara aceea de martie, în care toate spectacolele au fost suspendate, mergeam pe jos spre Teatrul Național, aveam spectacol. Și am primit un telefon. Era Florin Piersic. M-a întrebat unde sunt și, știind că vrea să repetam, așa cum facem înaintea fiecărui spectacol, i-am spus că ajung în 5 minute. Mi-a spus atunci, și i-am simțit tristețea în glas, că pot să mă întorc din drum, că nu mai putem juca”, a povestit Medeea Marinescu.

În această perioadă dificilă, în care teatrele au fost închise din cauza pandemiei, îndrăgitul actor a trăit sentimente amestecate: tristețe, dezamăgire, neliniște, nerăbdare.

Ce pensie are Florin Piersic

Având o carieră ce numără 60 de ani, Florin Piersic nu poate sta departe de teatru. Este bucuria de fi în fața spectatorilor, de a primi aplauze și buchete de flori, dar și nevoi materiale despre care marele actor se ferește să vorbească.

Potrivit ultimelor informații, Florin Piersic ar avea o pensie de doar 2.000 de lei. Chiar dacă este peste media la nivel național, vorbim totuși de unul dintre cei mai mari actori ai României.

Actorul nu se plânge, situația sa materială fiind mai mult decât satisfăcătoare. El este proprietarul a trei locuințe, printre care o casă de vacanță în Cluj.

”Vă doresc ca la 84 de ani, cât am eu, să ajungeți și să arătați ca mine. Mă duc la înot, mă plimb, fac multe. Nu joc fotbal, din cauză că nu mai am aceeași condiție fizică, dar îmi place să asist la meciuri”, a declarat Florin Piersic, la Antena Stars.

În luna ianuarie, iubitul actor a împlinit respectabila vârstă de 84 de ani și 60 de ani de carieră fabuloasă.

Ce pensii au marii artiști

Maria Dragomiroiu (64 de ani): „Eu am ieşit la pensie şi, după 40 de ani de muncă, am 1.200 lei. Cam cum aş putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?”, povestea Maria Dragomiroiu

Horia Moculescu (82 de ani): Horia Moculescu primește de la stat o pensie în valoare de 2094 lei, după 42 de ani de carieră muzicală. ”Statul român a luat o atitudine extraordinară faţă de posesorii de pensii nesimţite”, a spus mucalit compozitorul care ne-a încântat cu circa 500 de melodii.

Dorel Vișan (83 de ani): ”Trăiesc din ciupeli!”, a spus actorul clujean. Pensia sa este puțin peste 2.000 de lei.

Prima iubire a lui Ștefan Iordache a ținut o săptămână, ultima 40 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre