Vernisajul va avea loc azi, marți 3 Decembrie 2024, începând cu ora 19:00.
Cuvântul de deschidere va fi susținut de Pavel Șușară, autor, critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor.
Expoziția va fi însoțită de un catalog bilingv, română/engleză, cu lucrările artistului.
Pictor și restaurator, Dinu Săvescu s-a născut în 1956 la Arad. Între 1980-1984 a studiat pictura la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, la clasa profesorilor Gheorghe Șaru și Ion Sălișteanu. Din 1990 este membru UAP, secția pictură București.
De asemenea, este și expert conservare/restaurare pictură pe suport lemn, pânză și sticlă.
Timp de mai bine de 38 ani, Dinu Săvescu s-a implicat în diferite forme, în conservarea și studiul structurii stratului pictural al picturii post-bizantine din sec. XVII-XVIII, inclusiv al picturilor din bisericile de lemn din Transilvania și Moldova.
Experiența lui Dinu Săvescu s-a finalizat cu dobândirea unei competențe mărite în domeniul artelor vizuale
“Lucrările din această expoziție prezintă o explorare concentrată asupra limbajului picturii, mai degrabă, decât asupra subiectului picturii. Am eliminat rând pe rând elementele vizuale care nu contribuiau la acest demers, ajungând la expresii inspirate de structurile abstracte ale textilelor tradiționale, din picturile pe lemn și zid, acolo unde subiectul devine concentrat într-o linie, o grafie simplă, într-o formă geometrică. Această reducție îmi oferă libertatea de a explora limbajul în profunzime. Subiecte abstracte ale textilelor tradiționale conțin o bogăție de semnificații care, deși sunt prezente discret, poartă o încărcătură istorică și culturală profundă.”
Pavel Șușară despre Dinu Săvescu, în noiembrie 2024
“Un elogiu adus Frumuseții, pictura lui Dinu Săvescu readuce laolaltă cele patru elemente presocratice. Tactilitatea și materia voluptuoasă invocă Pământul, Apa se regăsește în fluiditatea amplă a tușei, anvelopa subtilă care îmbracă formele are întreaga generozitate a Aerului, iar tonurile impulsive și flamboaiante, care adună totul laolaltă, conțin întreaga energie combustivă a Focului. Privindu-și apoi întreaga creație, Pictorului nu-i rămâne decât să constate că a fost bine așa…” Pavel Șușară, noiembrie 2024
Expoziția de la Galeria Romană se poate vizita în perioada 3 Decembrie 2024 – 18 Ianuarie 2025
Program galerie : Luni- vineri : 10:00 – 18:00 | Sâmbătă : 10:00 – 15:00
Parteneri media: Catena pentru Artă, Evenimentul Zilei, Senso Arte, Fildas Art, Capital, Intell News, Modernism, Agenția de carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, TVR Cultural, Nine O’Clock, Ceaşca de cultură, Asti Art Hotel, Propagarta.
GALERIA ROMANĂ
B-dul Lascăr Catargiu nr 1,sector 1 Bucuresti
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Vine iarna. Zonele care vor fi acoprerite de nămeți
- Netflix vine cu surpriza lunii decembrie. Un film în care mulți români se regăsesc
- Călin Georgescu a anunțat pe cine va pune Premier: „vom alege de ce parte a istoriei ne situăm”
- Prețurile la gaze și curent cresc. Cu cât se vor majora facturile în 2025?
- Călin Georgescu a recunoscut în direct. Ce religie are și din ce familie provine
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Călin Georgescu și Elena Lasconi, aproape de o dezbatere la TVR
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- ULTIMĂ ORĂ! A murit o mare cântăreață și actriță. Adio, regina teatrului
- Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
- Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul