Simona Ionescu / Redactor Șef

GRĂDINILE ARIADNEI, o expoziție marca Galeria Romană pe care nu trebuie să o ratați. Pictura și sculpura sunt de excepție

GRĂDINILE ARIADNEI, o expoziție marca Galeria Romană pe care nu trebuie să o ratați. Pictura și sculpura sunt de excepție
Zilele trecute, pe 14 martie, a avut loc vernisajul acestei expoziții. Artă frumoasă în mijlocul Capitalei, la Piața Română, la deja celebra Galerie Romană. Mergeți acolo să vedeți, până pe 14 aprilie.   

1, 2, 3, 4 pictori și 1, 2 sculptori în Grădinile Ariadnei caută ieșirea din labirint, ne spun curatorii Monica Andronic și Eugen Ene. Expoziția are în spate și o poveste.

În anul 1996, Aurel VLAD și Dinu SĂVESCU îi invitau pe Adriana BLENDEA, Ruxandra GRIGORESCU, Violeta DOBRA și Mircea ROMAN să expună împreună în mica sală de la parterul Căminului Artei, vis-a-vis de Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Adunarea aceasta împreună a bucurat participanții, pictorii și deopotrivă publicul și a încununat anii de studenție, clipele și prietenia din timpul anilor de studiu.

Două picturi expuse la Galeria Romană

Acum, la Galeria Romană, ca un arc peste timp, privind prin ferestrele largi către casa pictorului Gheorghe Petrașcu, acești prieteni s-au regăsit, pentru a expune împreună.

„Ce ne leagă, în afară de faptul că am fost colegi în studenție? În afară de preocupările plastice și de prietenia noastră? Probabil, încercarea de a ieși, într-un fel sau altul, din labirint… și a merge mai departe, fiecare pe drumul său”, a spus Ruxandra GRIGORESCU, în martie 2023.

Un măgar ca un Zeu

La vernisajul expoziției a vorbit doamna Doina MÂNDRU, critic de artă. Apoi cei prezenți au admirat tablourile și sculpturile pe care le vedeți în fotografii. Câteva din ele, cât să vă stârnească pofta de frumos și să le vedeți de aproape.

Așa cum am spus, expoziția este deschisă până în data de14 aprilie 2023, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București.

Afișul expoziției

Programul galeriei este: Luni-Vineri: 10:00–18:00, Sâmbătă: 10:00–15:00.

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre