Simona Ionescu / Redactor Șef

Insula Lacul Morii se transformă de Halloween. Dovleci gigantici, vrăjitoare și Smiley la West Side Hallo Fest 2024

Insula Lacul Morii se transformă de Halloween. Dovleci gigantici, vrăjitoare și Smiley la West Side Hallo Fest 2024
Mai este o lună până la sărbătoarea de Halloween, iar pregătirile sunt în toi pentru seara despre care se spune că granița dintre lumea vie și lumea morților se subțiază, permițându-le spiritelor și demonilor să pătrundă în lumea noastră. În Capitală, Insula Lacul Morii se transformă într-un tărâm magic, cu dovleci gigantici și vrăjitoare supradimensionate.

Insula Lacul Morii din Capitală va deveni centrul distracției de Halloween 2024. Peste o lună, aici își va deschide porțile cea de-a doua ediție a West Side Hallo Fest, festival organizat de Primăria Sectorului 6. Întins pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați, evenimentul va dura trei zile, între 25-27 octombrie (vineri 12.00 – 23.00; sâmbătă și duminică 10.00 – 23.00). 

Organizatorii promit o experiență unică. Nu mai puțin de 45 de tone de dovleci, 1.000 de baloți de paie, decoruri spectaculoase, concerte cu artiști celebri, concursuri, ateliere, comercianți cu bunătăți și multe surprize îi așteaptă pe vizitatori în ultimul weekend din octombrie.

Dovleac gigant și vrăjitoare de 3 metri, printre atracții 

Un dovleac uriaș, cu un diametru impresionant de 2,5 metri, iluminat din interior și realizat din materiale naturale pe o structură metalică, devine simbolul principal al evenimentului. La Hallo Fest, vor fi aduse pe insulă 45 de tone de dovleci. Dintre aceștia, 10.000 vor fi folosiți în ateliere, iar 5.000 vor decora spațiul. 

Decorul, descris ca fiind „înfricoșător” de spectaculos, va include o vrăjitoare de aproape trei metri înălțime, o casă a fantomelor construită în mausoleu, un oraș bântuit recreat într-o zonă a insulei, 1.000 de baloți de paie, ciori, flori, schelete și păianjeni, toate contribuind la transformarea Insulei Lacul Morii într-un tărâm fermecat. 

Concerte Smiley, Carla`s Dreams, Vița de Vie

Pe lângă atracțiile „înfricoșătoare” principale, festivalul va pune la dispoziție o serie de activități pentru copii. Aceștia vor avea parte gratuit de ateliere, concursuri, jocuri, muzică și dans, pictură pe față, animatori, magicieni, teatru de păpuși. 

Pentru adulți, Primăria a pregătit o serie de concerte. 

Pe scenă vor urca Smiley, Carla`s Dreams, dar și Vița de Vie Foto: West Side Hallo Fest 2023

Vineri cântă Alexandra Crișan (de la X Factor) și Alexandra Căpitănescu (câștigătoarea „Vocea României” din 2023). 

Sâmbătă vor urca pe scenă Smiley, Carla`s Dreams, iar duminică Vița de Vie, Robin & The Backstabbers, Bucovina și mulți alții. 

Prezentare de modă pe scena principală

Tot pe marea scenă de pe insulă va avea loc o prezentare de modă, machiaj și coafură în tematică de Halloween, dar și o paradă a costumelor vizitatorilor. 

West Side Hallo Fest va beneficia de o serie de atracții pentru copii și adulți
Foto: West Side Hallo Fest 2023

În zona de food, zeci de comercianți vin cu mâncăruri apetisante, special pregătite pentru Halloween. Iar în zona expozanților, puteți găsi o mulțime de minunății (accesorii, bijuterii, decorațiuni) pe care să le luați acasă, ca amintire. 

Cât costă biletul de acces 

Intrarea va fi gratuită toată ziua de vineri, precum și sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 14:00. După această oră, accesul se va face pe baza unei brățări, care costă 20 de lei pentru o zi sau 30 de lei pentru ambele zile. Numărul maxim de bilete disponibile pe zi este de 20.000, iar acestea pot fi achiziționate de la fața locului sau online, pe iabilet.ro, unde sunt deja disponibile: https://m.iabilet.ro/bilete-west-side-hallo-fest-102380/. 

O parte din fondurile colectate din vânzarea de bilete va fi dedicată construirii unor noi adăposturi pentru pisicile comunitare din Sectorul 6
Foto: Facebook Primăria Sector 6

Prețul accesibil ajută organizatorii să gestioneze numărul de vizitatori, evitând aglomerația pe Insula Lacul Morii. O parte din fondurile colectate va fi destinată construirii unor noi adăposturi pentru pisicile comunitare din Sectorul 6, un proiect care a avut deja mare succes prin bugetare participativă, iar cererea pentru astfel de inițiative continuă să crească.

La prima ediție West Side Hallo Fest a adunat aproximativ 100.000 de vizitatori, tot atâția fiind așteptați și anul acesta. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri