Simona Ionescu / Redactor Șef

La Teatrul Național din București, regizorul Thomas Ostermeier a început repetițiile la piesa „Hedda Gabler”

La Teatrul Național din București, regizorul Thomas Ostermeier a început repetițiile la piesa „Hedda Gabler”
Teatrul Național „I.L. Caragiale”București (TNB) anunță începerea repetițiilor pentru spectacol „Hedda Gabler”, în regia lui Thomas Ostermeier.

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România și va transpune pe scena Sălii „Ion Caramitru” a TNB piesa „Hedda Gabler” a lui Henrik Ibsen.

În distribuția spectacolului se găsesc actorii: Raluca Aprodu, Crina Semciuc, Ana Ciontea, Richard Bovnoczki, Alexandru Potocean, Marius Manole și Lari Giorgescu. Echipa de creație este compusă din Jan Peppelbaum (decoruri), Ruxandra Bușneag (costume), Malte Beckenbach (muzică), în timp ce de video s-a ocupat Sebastien Dupouey.

Thomas Ostermeier, figură de prim-plan a teatrului contemporan, director artistic al celebrului teatru Schaubühne am Lehniner Platz din Berlin, artist asociat al Festivalului de la Avignon, deţinător al Premiului Europa pentru Noi Realități Teatrale, este creator a peste 50 de spectacole în Germania și în lume.

regizorul Thomas Ostermeier
Regizorul Thomas Ostermeier va monta la TNB piesa lui Ibsen

Între anii 1992-1996, regizorul Thomas Ostermeier a studiat regia la Facultatea de Actorie „Ernst Busch” din Berlin. Pe lângă numeroase premii pentru producții individuale, ca de exemplu Premiul Friedrich-Luft (Măsură pentru măsură), Grand Prix de la Critique și Premiul Criticilor din Barcelona (Hamlet, 2009), Thomas Ostermeier a primit, în 2011, Leul de Aur al Bienalei de la Veneția pentru întreaga sa operă. A fost distins de Ministerul Francez pentru Cultură și Comunicare cu titlul de „Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres”.

„Hedda Gabler” este o piesă de teatru scrisă de Henrik Ibsen în jurul anului 1890, considerată de majoritatea criticilor ca fiind reprezentativă pentru dramaturgia secolului XlX.

Premiera oficială a spectacolului „Hedda Gabler” va avea loc pe 13 aprilie 2024, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național din București.

(Comunicat primit la redacție de la Teatrul Național din București. Foto: Florin Ghioca)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre