Simona Ionescu / Redactor Șef

Părinții au program. Spectacole pentru copii la Muzeul de Artă

Părinții au program. Spectacole pentru copii la Muzeul de Artă
Năstrușnicul erou al lui Ion Creangă va fi din nou pe scenă, în curtea Muzeului de Artă din Cluj Napoca, duminică, 28 iunie. Alături de „Dănilă Prepeleac”, programul din weekend al Teatrului de Păpuși „Puck” mai cuprinde spectacolul „Turnuleţul”/„Tornyocska”, după Sz. J. Marsak. 

Artiștii Teatrului ”Puck” vor susține live o serie de spectacole, unde sunt așteptați micii spectatori. Scena va fi amplasată în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Astfel, sâmbătă, 27 iunie, de la ora 11,00 este programat spectacolul  de marionete ”Turnuleţul”/ ”Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó. Acesta se va juca  în limba maghiară. Spectacolul este conceput special pentru copiii cu vârste între doi și patru ani și este interactiv. Copiii învață alături de păpușarii care mânuiesc păpușile colorate cântecele pe care le vor cânta împreună.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție îi regăsim pe: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs.

Dănilă Prepeleac revine pe scenă

Duminică, 28 iulie, tot de la ora 11,00 este programat spectacolul ”Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în scenariul, regia și ilustrația muzicală a lui Traian Savinescu. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu.

”Este o aventură antrenantă, prezentată în stilul spumos și mucalit al lui Creangă, care-și cucerește publicul încă din primele momente. Năzdrăvăniile incredibile ale personajului principal sunt prezentate într-o viziune cuceritoare, în care actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, cea care ne duce în universul copilăriei.

Spectacolul li se adresează atât copiilor, cât și adulților, și are mare priză la public: este viu, colorat, interactiv, cu un joc actoricesc încântător, în care protagoniștii aduc sala pe scenă, iar teatrul este adus în mijlocul publicului”, transmit organizatorii. Distribuția este formată din  Ionuț Constantinescu, Frunzina Anghel, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie și Robert Trifan. Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Reguli de acces la spectacole

Accesul publicului se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Spectatorii vor trebui să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre