Simona Ionescu / Redactor Șef

Poftiți la spectacol! Piese on-line în memoria lui Octavian Cotescu la Teatrul „Bulandra”

Poftiți la spectacol! Piese on-line în memoria lui Octavian Cotescu la Teatrul „Bulandra”
Teatrul ”Bulandra” onorează marii actori care au jucat pe scena din strada Schitu Măgureanu nr. 1 din București. ”Ca un semn de recunoștință pentru cei care au revenit mereu în sala de spectacol și pentru a aduce un omagiu unui  actor care a adus zâmbetul pe fețele multor spectatori, dedicăm săptămâna 29 iunie – 5 iulie actorului Octavian Cotescu.”

Vă este dor să vedeți mari actori jucând sub  bagheta unor mari regizori? Teatrul Bulandra din Capitală dedică săptămâna 29 iunie – 5 iulie actorului Octavian Cotescu.

Săptămâna Octavian Cotescu la Teatrul „Bulandra”

”De-a lungul  anilor, la Teatrul «Lucia Sturdza Bulandra» au jucat cei mai mari actori ai scenei românești și au montat regizori care au înnoit și schimbat perspectiva asupra teatrului. În tot acest răstimp, publicul Teatrului s-a format și fidelizat. Ca un semn de recunoștință pentru cei care au revenit mereu în sala de spectacol și pentru a aduce un omagiu unui  actor care a adus zâmbetul pe fețele multor spectatori, dedicăm săptămâna 29 iunie – 5 iulie actorului Octavian Cotescu. Astfel, în perioada menționată se vor posta pe pagina oficială de Facebook fotografii și cronici ale spectacolelor în care a jucat Octavian Cotescu, actor al Teatrului «Lucia Sturdza Bulandra» timp de trei decenii”, au anunțat reprezentanții teatrului.

Și tot pentru ei, spectatorii care în această perioadă au ajuns la un număr de peste două milioane, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro și va transmite, vineri, 3 iulie 2020, „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, regia Sanda Manu (1977), unul dintre spectacolele de succes în care a jucat Octavian Cotescu și care face parte din Arhiva de Aur a Societății Române de Televiziune.

Octavian Cotescu face parte din Generația de Aur

Marele actor român Octavian Cotescu face parte din Generația de Aur, alături de Toma Caragiu, Ștefan Bănică, Marin Moraru, Ion Besoiu și încă mulți alții. Inima lui uriașă s-a oprit la 54 de ani (în 1985).

„Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, regia Sanda Manu (1977), a fost apreciată de critica de specialitate și pentru remarcabila distribuție din care făceau parte actorii: Leopoldina Bălănuță, Corado Negreanu, Dan Condurache, Șerban Celea, Tatiana Iekel, Nicolae Pomoje, Aurel Cioranu, Constantin Cojocaru, Valeria Ogășanu, Dorin Dron, Vivian Alvizache, Rodica Dianu.

Octavian Cotescu a debutat la Bulandra la 19 ani

Octavian Cotescu a călcat pentru prima dată pe scena Bulandrei (pe vremea aceea Teatrul Municipal) în anul 1950, la 19 ani, când a fost distribuit de cunoscutul regizor Moni Ghelerter într-un rol episodic din „Vad nou” de Lucia Demetrius.

Octavian Cotescu a debutat la Teatrul Bulandra imediat după ce a terminat Conservatorul de Artă Dramatică din Iași, la 19 ani

Juca alături de Jules Cazaban și Fory Etterle, doi coloși ai scenei românești. A urmat, în același ani, Petea din „Pădurea” de A.N. Ostrovski, în acest spectacol fiind pe scenă, printre alții, alături de Lucia Sturdza Bulandra, Ștefan Ciubotărașu și Emil Botta.

Octavian Cotescu a slujit cu credință întreaga viață Teatrul „Bulandra”. A fost primul teatru în care a jucat și la care s-a întors mereu. S-a simțit în permanență legat organic de stilul și atmosfera acestei trupe, de tot ceea ce această instituție a avut întotdeauna special.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre