Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea mafiei Camorra și a „Nașei” ei o veți urmări pe micile ecrane, din aprilie

Povestea mafiei Camorra și a „Nașei” ei o veți urmări pe micile ecrane, din aprilie
Au condamnat-o zilele trecute pe șefa mafiei Camorra din Napoli, Maria Licciardi. Foarte curând, îi veți putea urmări povestea de viață într-un serial difuzat la tv.

Din 2 aprilie, de la ora 22:00, telespectatorii Kanal D2 sunt invitaţi în „Club 22”, un tronson dedicat serialelor ce abordează viaţa unor personalităţi din istoria indepărtată sau recentă, precum şi fenomene sociale care au schimbat destine şi naţiuni.

Unul dintre serialele difuzate în cadrul acestui tronson special, de la ora 22:00, este „Gomora” (titlul original – „Gomorrah”, producţie din 2008), care prezintă ascensiunea şi căderea reţelei Camorra, celebra organizaţie criminală. Povestea grupului mafiot este redată prin ochii personajului principal, Ciro, mâna dreaptă a capului organizaţiei. „Gomora” este un serial eveniment, inspirat dintr-o realitate crudă, şi se bazează pe bestsellerul omonim scris de jurnalistul Roberto Saviano.

Povestea „Nașei” și a fraților ei mafioți

Unul dintre fraţii Mariei Licciardi, o femeie micuță de înălțime, trebuia să preia conducerea grupului din zona Napoli în anii 1980. Dar el a decedat în închisoare, a spus scriitorul şi jurnalistul Roberto Saviano, expert în mafia italiană. Maria, căreia i se spunea „Nașa” sau „Micuța”, ar fi preluat rolul de cap al mafiei împreună cu alţi doi fraţi ai săi, a dezvăluit tot Saviano în cartea sa „Gomora”, după care s-a făcut filmul. Potrivit autorului italian, cei trei frați erau cunoscuţi pentru măsurile de precauţie şi cruzimea lor.

Afișul filmului Gomora

Ani de zile procurorii și polițiștii au fost pe urmele lor, suspectând-o pe Maria Licciardi de extorcări, de trafic cu droguri.

Înainte de a fi trimisă la închisoare în 2001, „Nașa” a fost acuzată că a adăugat prostituția în imperiul de afaceri al Camorrei, în ciuda faptului că aceasta contravine codului organizației. A fost eliberată în anul 2009, după 8 ani de detenție.

Miercuri, 15 martie 2023, „Nașa” Maria a fost condamnată la 12 ani și 8 luni. Probabil că va sfârși în închisoare, având în vedere că acum are peste 71 de ani.

Surse din poliție au descris-o pe șefa mafiei ca fiind „practică, fermecătoare, excepțional de inteligentă”, dar și la fel de nemiloasă ca bărbații mafioți.

Faima grupării mafiote Camorra

Sindicatul criminal Camorra este considerat mai brutal chiar decât grupările ‘Ndrangheta din Calabria şi Cosa Nostra.

Camorra are o prezență cunoscută pe insule, care includ Ibiza și Mallorca. Datorită poziției lor geografice strategice, insulele reprezintă un port de escală pentru droguri provenind din America de Sud.

Despre toate acestea, dar și despre multe alte acțiuni sângeroase ale cartelului Camorra le veți putea vedea în serialul „Gomora”, ce va fi difuzat de la începutul lunii aprilie pe Kanal D2.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre