Simona Ionescu / Redactor Șef

Premieră la Teatrul Național Timișoara. Mai mulți studenți au fost implicați

Premieră la Teatrul Național Timișoara. Mai mulți studenți au fost implicați
Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: Săptămâna luminată de Mihail Săulescu, un spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

Săptămâna luminată chestionează ideea de sacrificiu în aceste vremuri în care tot mai multe femei își pierd sau riscă să își piardă fiicele și fiii pe câmpuri de luptă sau în atacuri teroriste, într-o lume a cărei brutalitate face mult prea adesea din maternitate un exercițiu al durerii.

În povestea poetului și dramaturgului Mihail Săulescu (1888 – 1916), intervalul de timp de după Înălțare în care judecata divină este abolită, numit Săptămâna luminată, pune personajul principal al spectacolului – Mama – în fața unei alegeri imposibile.

Recuperându-l scenic pe Mihail Săulescu, unul dintre foarte puținii, dacă nu singurul, dramaturg expresionist din literatura română, regizorul Ion-Ardeal Ieremia propune publicului un spectacol construit în dimensiunea tragediei, a semnificațiilor, a forței dincolo de omenesc a iubirii unei mame”, transmit reprezentanții Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Mai mulți studenți au fost implicați în premiera Teatrului Național

Distribuția spectacolului prezentat în premieră o aduce în prim plan pe actrița Claudia Ieremia, căreia i se alătură actorii Marin Lupanciuc, Ana Maria Cojocaru și Bogdan Spiridon, cu toții membrii importanți ai Teatrului Național din Timișoara.

Alături de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, în distribuție au fost cooptați Ștefan Creangă, Alicia Yesman, Flavius Hudișteanu, Alexandru Dulică și Andrei Indricău, studenți ai Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest.

Implicarea lor face parte din programul de sprijinire a viitorilor actori, program dezvoltat de Teatrul Național. Scenografia spectacolului este creată de Corina Grămoșteanu. Horea Crișovan semnează ilustrația muzicală, coregrafia aparținându-i Flaviei Giurgiu.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntm.ro sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19).

Sursa foto:  Adrian Pîclișan / TNTm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre