Simona Ionescu / Redactor Șef

Premieră. Primul spectacol de teatru virtual interactiv

Premieră. Primul spectacol de teatru virtual interactiv
V.I.P. – Very Isolated Person este o primă producție de teatru interactiv online, realizată la Timișoara în perioada de izolare. Acesta  va avea premiera duminică, de la ora 20:00, în ”sălile de teatru online”, respectiv pe platforma ZOOM, cu sprijinul galeriei de artă contemporană META Spațiu.

Show-ul, în interpretarea actriței timișorene Olga Torok și regizat de Paula Breuer (Germania), care a scris și textul, a fost realizat printr-o colaborare virtuală între cele două artiste. S-au folosit  resurse și tehnici proprii, fiind prima producție 100% independentă de teatru virtual.

”Tema ”Pescărușului” mi s-a părut perfectă pentru această perioada de turnură pentru mine, ca actriță. Eu și Paula am început să dezbatem această formă nouă de teatru, din luna martie. La un moment dat, am decis să facem totuși o încercare. Paula a făcut un colaj din textul cehovian si texte proprii. Asa că, în timpul izolării am comunicat pe Zoom, și ne-am decis să transformăm tema într-un spectacol”, declară Olga Torok.

Spectacolul se va juca în limba germană  cu subtitrare în limba română. Tema o are în centru pe Nina, unul din cele mai tragice personaje ale piesei de teatru ”Pescărușul”, scrisă de Anton Cehov în 1895. O urmărim pe Nina cum ni se destăinuie și descoperim paralele către viața unei actrițe din zilele noastre marcate de distanțarea socială cauzată de pandemie, dar si de paradigma noii forme de teatru, online, transmit organizatorii.

După doi ani de ”viață crudă” cum îi spune ea, Nina se reîntoarce în acel loc din care a fugit. Dintr-o tânără femeie plină de speranță și vivacitate, devine o persoană profund rănită, care a înțeles că: ”Actoria nu înseamnă faimă, nici strălucire și nici ceea ce am visat, ci puterea de a supraviețui”. Spectacolul VIP – Very Isolated Person“ durează 40 de minute, iar premiera acestuia va putea fi accesată gratuit, pe platforma ZOOM. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina evenimentului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre