Simona Ionescu / Redactor Șef

Preotul Dan Damaschin, în luptă cu sărăcia. Tată, frate și Moș Crăciun pentru mai mult de 10.000 de copii

Preotul Dan Damaschin, în luptă cu sărăcia. Tată, frate și Moș Crăciun pentru mai mult de 10.000 de copii
Luni, 20 noiembrie de la ora 21.00, la TVR2, Irina Păcurariu îl va avea ca invitat pe Dan Damaschin, preotul care luptă cu sărăcia, Moș Crăciun pentru micuți. Și își dorește enorm să termine o clinică medicală gratuită, unde să se poată trata persoanele fără posibilități materiale.

Preotul Dan Damaschin este preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă, din Iaşi și este cunoscut ca fiind una dintre cele mai active persoane din România care luptă împotriva sărăciei. El  este preotul copiilor și Moș Crăciun care le aduce daruri.

Cine cumpără o pereche de ghetuțe, va încălța un copil sărman

Părintele Dan Damaschin este trimisul lui Dumnezeu pe pământ, vor spune toți cei care l-au cunoscut. Misiunea sa a început cu ani în urmă când a ajutat-o o femeie care vroia să își avorteze copilul, să-și schimbe viața. Și de atunci nu s-a mai oprit, la sfinția sa găsindu-și ajutor și alinare mii de oameni.

El este preotul care face minuni, care a ajutat sute de copii să vadă pentru prima dată marea, să învețe carte și le protejează pe femeile abuzate de soți nemiloși. Așa a ajuns să fie pentru mai mult de 10.000 de copii și tată și prieten și duhovnic, dar și Moș Nicolae și Moș Crăciun.

Festivalul „INIMO”, cel mai mare eveniment caritabil din România

Scopul părintelui Damaschin este să nu mai existe nici un copil sărac. E conștient că mai e mult până atunci, dar a făcut primul pas și în vara acestui an a organizat un festival de trei zile, intitulat „INIMO”. Cel mai mare eveniment caritabil din România, unde cei mai îndrăgiți artiști români au primit cu multă bucurie invitația preotului și au cântat, ajutându-l ca să ajute.

Părintele Dan Damaschin, invitatul Irinei Păcurariu

În plus, spectatorii au avut posibilitatea să cumpere adidași din piele făcuți în România pentru copiii lor, iar cu banii încasați a fost cumpărată încălțăminte pentru copiii sărmani. Părintele Damaschin este sprijinit de mii de români care donează bani sau bunuri asociației pe care acesta o conduce. „Nimic nu este al meu, totul este al acestor mame și al acestor copii. Tot ce fac reprezintă nevoile acestor oameni”, spune preotul.

Apel la sprijin pentru a termina clinica medicală pentru persoanele vulnerabile

Părintele mai are o dorință imensă acum: să termine investiția într-o clinică medicală care va oferi servicii gratuite tuturor persoanelor din categorii vulnerabile, care nu-și permit să-și facă o radiografie, un CT sau un RMN. Investiția depășește un milion de euro, de aceea părintele face apel la cel care îi pot oferi un sprijin, ca să-i ajute pe cei năpăstuiți.

„După mine, aș desființa serviciul social al țării, nu statul român trebuie să se ocupe de copiii noștri sărmani de mame, ci noi oamenii, creștinii. Ar trebui să avem o astfel de sarcină ca pe lângă cele opt ore de program să mai facem și voluntariat sau acte de filantropie”, susține părintele. Despre toată munca preotului copiilor, efortul pe care-l depune și planurile de viitor, veți afla în această seară, pe TVR 2, de la ora 21.00.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre