Simona Ionescu / Redactor Șef

Prestația României la Eurovision 2023, demolată total de critici. S-au spus vorbe grele: „Un show de striptease…”

Prestația României la Eurovision 2023, demolată total de critici. S-au spus vorbe grele: „Un show de striptease…”
De câteva ediții prezența României la Eurovision e cu multă piele la vedere, iar prestațiile artistice exploatează la maxim corpul uman. Piesa care reprezintă România la ediția din acest an pare că nu face excepție, iar lumea a observat acest lucru.

Așa cum știți, la ediția din acest an a cunoscutului concurs de cântece, România a trimis piesa D.G.T. (Off and On), a lui Theodor Andrei. Aceasta a fost demolată de-a dreptul la televiziunea de stat din Norvegia, unde, în cadrul unei emisiuni, au fost analizate și comentate toate melodiile din celebrul concurs. Emisiunea „Adresse Liverpool”, difuzată de televiziunea de stat din Norvegia (NRK), a invitat un juriu format din celebrități pentru a analiza piesele intrate în concursul de anul acesta al Eurovision.

Celebrități și membri ai publicului au dat note și au comentat toate melodiile de la Eurovision 2023. Piesa D.G.T. (Off and On), a lui Theodor Andrei, a primit cel mai mic scor, doar note de 1 și 2, terminând pe ultimul loc, în urma voturilor din cadrul emisiunii de la NRK. Celebritățile din juriu au fost Ingeborg Heldal (jurnalistă), Kevin Vågenes (comediant), Henrik Aasheim (lider al partidului Conservator) and Linn Skåber (comediant și scriitor). Alături de aceștia au fost și patru membri ai publicului, care au participat la edițiile anterioare, potrivit Eurovoix.

Critici dure la adresa României: „Unde îi găsesc pe oamenii aceștia?”

În urma voturilor exprimate, piesa României a fost considerată cea mai slabă, terminând pe locul 36, ultimul, de altfel din clasament. Ea a fost aspru criticată, spunându-se vorbe grele. Unul din jurați a pus exemplar punctul pe i: „Un show de striptease cu un tip îmbrăcat în Beetlejuice. Apoi mai sunt… cele două doamne care arată a dansatoare de striptease. Cei doi băieți care nu au fost niciodată la dans. Doar merg pe scenă. Total fără sens”.

Trebuie spus că, una dintre cele două dansatoare care au făcut parte din show-ul de  la selecția națională este iubita lui Theodor Andrei, studentă la UNATC.

„Un aranjament foarte dezordonat, ca și cum te-ai duce în pivniță fără o lanternă. Nici nu știi unde să te uiți“, a fost un alt comentariu, în timp ce alt jurat a declarat că piesa „nu are deloc carismă. Zero dinamism, zero show. E neplăcut de privit! Doare!“. Iar tirul dezaprobator a continuat. „România e țara în care #metoo s-a dus să moară. Nu putem premia asta”, a fost una dintre opinii, în timp ce alt jurat s-a întrebat sincer: „Unde îi găsesc pe oamenii aceștia? Nici măcar nu pot dansa în sincron. Absolut îngrozitor”.

Cele mai bune piese au fost votate

Conform votului juriului, câștigătoare la concursul de la „Adresse Liverpool”, reprezentanta Franței, La Zarra, a obținut maximum de puncte, de la toți jurații. Pe locul al doilea a ieșit Finlanda, cu 88 de puncte, urmată de Suedia și Belgia, cu câte 82 de puncte fiecare. Piesa României s-a clasat pe ultimul loc.

Theodor Andrei va concura azi, în a doua semifinală a concursului Eurovision 2023. El va cânta pe scena Eurovision M&S Bank Arena de la Liverpool, iar evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre