Simona Ionescu / Redactor Șef

Program de activități pentru copii de 1 Iunie. Acces gratuit la muzee, teatre, dar și o plimbare cu „Tramvaiul Cofetărie”

Program de activități pentru copii de 1 Iunie. Acces gratuit la muzee, teatre, dar și o plimbare cu „Tramvaiul Cofetărie”
Weekend-ul acesta este 1 Iunie, Ziua copilului, iar părinții deja sunt bombardați de întrebări din partea celor mici. Pentru cei ce sunt încă nehotărâți vizavi de ce activitate să aleagă pentru cei mici, detaliem în rândurile de mai jos programul de activități, care este unul pentru toate gusturile si buzunarele.

1 Iunie pică Sâmbătă anul acesta, iar părinții vor avea o multitudine de opțiuni pentru a-i distra pe cei mici, căci Bucureștiul se transformă într-un loc de joacă gigantic. De la concerte, ateliere de tot felul și până la o plimbare inedită cu „Tramvaiul Cofetărie”, cei mici se vor simți la fel ca Alice în Țara Minunilor. 

Pe 1 și 2 iunie 2024 are loc un eveniment special pentru copii, Festivalului K-Zilla, care este organizat în Parcul Operei Naționale din București. Organizatorii vor aduce pe scenă 12 artiști, sportivi și campioni remarcabili, care să întrețină atmosfera. Totodată, în cadrul evenimentului din Parcul Operei vor fi organizate ateliere pentru copii și părinți, concerte, va fi montat și un parc de distracții cu piscină, tobogane, mini teren de fotbal, jocuri video, echitație și demonstrații. Intrarea este complet gratuită. 

Ziua Copilului la Stadionul Arcul de Triumf 

Agenția Națională pentru Sport alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” și federațiile sportive naționale, îi învită pe copii alături de adulți să ia parte la celebrarea activă a Zilei Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20).

 

Între orele 10:00 și 14:00 va avea loc un festival multi-sportiv, cu intrare liberă, conceput special pentru cei mici. Acesta promite numeroase ateliere interactive, susținute de federațiile sportive naționale, care vor captiva și încânta toți participanții.

Distracție și în Parcul Plumbuita 

Pe 1 iunie 2024 este mare distracție pentru copii și în Parcul Plumbuita din București. Evenimentul va începe la ora 15:00, iar pe cei mici îi așteaptă activități distractive precum: pictură pe față, spectacol cu baloane colorate, desen pe asfalt, dar și multe altele. 

Expoziții și activități culturale gratuite 

Pentru cei ce sunt tentați să aleagă o activitate care să fie și plăcută și educativă, Capitala vine cu o serie de soluții de 1 Iunie.

Expoziția „Universul lui Salvador Dali” de la Arcub din Centrul Vechi oferă acces gratuit copiilor, între orele 10 și 20. 

Expoziția „Universul lui Salvador Dali” de la Arcub din Centrul Vechi oferă acces gratuit copiilor
Foto: Facebook

Small Academy oferă un workshop de programare și robotică în mod gratuit pentru copiii peste 5 ani. Intrarea este gratuită pentru copii și la Muzeul Satului, dar și la Reptiland și Bookfest Junior.

De asemenea, Muzeul Antipa a anunțat intrarea gratuită pentru copii în expoziția permanentă a muzeului, între orele 9 și 19. 

Plimbare cu „Tramvaiul Cofetărie”, principala atracție

Sâmbătă, de Ziua Copilului, Depoul Dudești (pe Calea Dudești 184) își deschide porțile pentru copii, părinți și bunici, anunță STB. Micuții vor avea parte de o prezentare fascinantă a vehiculelor de epocă cu care se plimbau oamenii pe străzile din vechiul București.

Cei mici vor avea parte de o plimbare cu un tramvai de epocă
Foto: Facebook

Oamenii vor putea să vedea atât modele de tramvaie din anii 1912 și 1956, cât și modelele noi care circulă în zilele noastre prin oraș. Pe lângă prezentarea mijloacelor de transport de epocă din flota STB, vor fi organizate și o serie de activități interactive pentru cei mici.

Mai precis, vizitatorii vor putea să circule cu „Tramvaiul Cofetărie” (Rathgeber P3.16). Îmbarcarea urmează să aibă loc din Depoul Dudești, iar traseul pe care vehiculul va circula este: Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești. Accesul este gratuit, iar copiii sub 18 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. 

Conil Fest la Circul Metropolitan

 

Conil Fest la Circul Metropolitan
Foto: Facebook

Și Circul Metropolitan își deschide porțile pentru copii, pe 1 și 2 iunie, în cadrul festivalului „Conil Fest, Festivalul Integrării – Lumea Supereroilor”. Pe cei mici îi așteaptă intrarea liberă și o serie de activități precum: spectacole artistice, ateliere interactive și distractive, supereroi și personaje de basm, dar și o zonă de food court plină de bunătăți. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre