Simona Ionescu / Redactor Șef

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai. Copiii au și ei spectacole pregătite, duminica

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai. Copiii au și ei spectacole pregătite, duminica
Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a pregătit un program special pentru vacanța de 1 și 2 mai 2024 de anul acesta, cu nu mai puțin de opt spectacole diverse, pentru toate gusturile, dedicate celor care nu pleacă din oraș în această perioadă.

 Fie că sunt iubitori de comedii, drame sau spectacole de muzică, dans şi pantomimă, ori cu un strop de romantism, spectatorii vor avea ocazia de a alege dintre cele mai cunoscute spectacole din repertoriul Naționalului. Printre producțiile care vor fi prezentate pe scenele TNB se numără titluri de succes și spectacole premiate.

Dineu cu proști, Cuvântul progres rostit de mama sună teribil de fals, Orchestra Titanic și Anonimul veneţian sunt cele patru producții propuse în prima zi de mai.

Călătoria, Casa de la țară, Bolta cerească și Frumos e în septembrie la Veneţia completează programul special al zilelor de vacanță din preajma sărbătorilor pascale.

În aceste spectacole publicul se va întâlni cu nume cunoscute ale scenei românești, printre care se numără Maia Morgenstern, Oana Pellea, Horațiu Mălăele, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Mircea Rusu, Tania Popa, Marius Bodochi, Ana Ciontea, Ilinca Goia, Raluca Aprodu, Gavril Pătru, Medeea Marinescu, Magda Catone, Lari Giorgescu, Dan Puric și mulți alții.

Bilete disponibile pentru aceste reprezentații se găsesc pe tnb.ro sau la Casa de bilete a Teatrului Național, care este deschisă luni între orele 10.00 – 16.00 și de marți până duminică între orele 10.00 – 19.00.

Duminici de Sărbătoare la Teatrul Național pentru Copii ABRACADABRA

La Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA, spectacolele din luna Floriilor vă aşteaptă cu noutăţi, surprize plăcute şi momente de sărbătoare.

Programul acestor spectacole interactive, creat să le ofere micuţilor spectatori-actori câte o premieră în fiecare duminică, îi invită în această perioadă să cunoască poveştile şi numele florilor.  Despre unele dintre aceste nume, pe care mulţi dintre copii le vor afla pentru prima dată, legenda spune că sunt legate de sărbătoarea romană Floralia – ce se organiza primăvara.

În urmă cu 23 de ani, în duminica de dinaintea Paştelui avea loc prima ridicare de cortină la Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA, în Sala Atelier a TNB. De atunci, în fiecare an are loc o dublă sărbătoare în Duminica Floriilor: sărbătoarea creştină şi aniversarea ingeniosului proiect de teatru pentru copii.

De la o stagiune la alta, micii spectatori au fost invitați să urce pe scenă și să se joace de-a Teatrul. În scurt timp, spectacolele au devenit un eveniment pentru întreaga familie. Participarea copiilor alături de actori, în rolurile pozitive din basmele românilor, a stârnit dorinţa micuților actori de a fi mereu învingători în lupta cu forţele răului.

copii la TNB
Copiii sunt așteptați la Teatrul Național din București

Asocierea Teatrului Național I.L. Caragiale din Bucureşti cu Fundația ABRACADABRA a dezvoltat în toţi aceşti ani o nouă formulă teatrală, prin care actorii pun în valoare talentul spectatorilor. Copiii care urcă pe scenă și iau parte la derularea basmului devin, până la finalul spectacolului, eroii din Poveștile Românilor. Nu în ultimul rând, aceste spectacole recomandă Jocul de-a Teatrul să facă parte cu brio din educația celor mici.

În fiecare duminică, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Național, vor avea loc aceste spectacole eveniment. Poveștile de primăvară vor avea întâietate, culminând – pe 28 aprilie – cu dubla Sărbătoare din Duminica Floriilor.
Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional şi online, pe Bilet.ro.

Fotografii din spectacole: Florin Ghioca

Comunicat TNB

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre