Simona Ionescu / Redactor Șef

Șocul actorului Claudiu Bleonț a fost imens când a mers la casting pentru rolul lui Ceaușescu

Șocul actorului Claudiu Bleonț a fost imens când a mers la casting pentru rolul lui Ceaușescu
 Un serial românesc face senzație pe HBO Max. seria Spy / Master este noul hit despre care vorbește toată lumea și cine a început să îl urmărească nu a putut să nu remarce rolul epocal pe care îl face Claudiu Bleonț.

Claudiu Bleonț este unul din „greii” scenei și ecranului. Actor de mare talent, carismatic, un adevărat profesionist care știe să își pună amprenta pe rolurile lui, indiferent că sunt pe scenă sau în fața camerelor de filmare. În noul serial lansat de HBO Max, Claudiu Bleonț este Ceaușescu. După ce a devenit, recent, „Fantoma” din Hamletul  Teatrului național din Timișoara ( pe un text în traducere remix de Peca Ștefan, în regia Adei Lupu Hausvater și pe muzica Subcarpați), rolul fantomei care bântuie încă pe mulți români îl prinde de minune.

A adus la casting ochelari potriviți… pentru alt rol

„Am fost chemat de Domnica Cîrciumaru la casting. M-am dus, am văzut Nicolae Ceaușescu… Victor Godeanu. Mi s-a spus că, într-un fel, sub acest nume este de fapt povestea lui Pacepa și m-am dus al audiții. Am cunoscut un scoțian fabulos căruia i-am spus <<Uite, mi-am luat special ochelarii aceștia că au o ramă mai groasă, cum avea Pacepa>> și el îmi spune <<But I didn’t ask you for Pacepa>>.

Claudiu Bleonț îl joacă pe Nicolae Ceaușescu în serialul HBO Spy/Master.

<<But for what?>>, <<For Ceaușescu.>> Și eu am zis <<Whaat??!!>>. Deci eu până la 31 de ani numai în WC-uri nu i-am văzut chipul – să nu uităm, <<cel mai iubit fiu al poporului român>>”, a spus Claudiu Bleonț în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM.

Regizorul a vrut să vadă dacă are „chimie” cu Elena Ceaușescu

„Aici a fost cheia pe care mi-a dat-o el, mi-a spus <<Selectarea și chemarea ta către audiție nu este determinată de faptul că semeni cu el – acest lucru se va lucra la machiaj. Te-am chemat să îl joci>>. Și îmi spune <<L-ai văzut pe Gary Oldman în Churchill?>>. Și trebuie să mărturisesc că am crezut că sunt foarte deschiși și fermecători…

mi-au spus că trebuie să ne întâlnim după trei săptămâni să vedem cum funcționează chimia între mine și Elena Ceaușescu. Și am întrebat <<Dar pe Elena cine o s-o joace?>> și a zis Elvira Deatcu și am zis <<It’s done, man!>>”, a mai povestit Claudiu Bleonț.

„Parcă i-am văzut chipul lui – o combinație între chipul meu și chipul lui”

Momentul de transpunere în rol a fost când i-au aranjat părul. Lucru știut, Nicolae Ceaușescu purta o buclă aparte pe frunte.  Cochet, fostul dictator, avea un frizer la dispoziție, care să-l aranjeze zilnic.

„Când am ajuns am și văzut-o – avea exact poziția Elenei Ceaușescu. Era și ea, ca și mine, într-o mare mirare despre cum vom reuși să întruchipăm și eu am recunoscut: am zis <<Ești ea. Te văd, te simt>>. La proba de machiaj, când au început să-mi facă părul și mi-au făcut bucla mi-am și adus amite că undeva din cercul lui a ieșit o chestie că o oră stătea să i se facă bucla.

Avea un frizer care stătea să-i facă bucla. Și când s-a produs bucla aceea, cum îmi vedeam chipul în oglindă, ușor s-a blurat și parcă i-am văzut chipul lui – o combinație între chipul meu și chipul lui”, a mai povestit Claudiu Bleonț în aceeași emisiune. Claudiu Bleonț este Nicolae Ceaușescu în serialul HBO Spy/Master.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre