Simona Ionescu / Redactor Șef

Revelion la teatru: Copiii nopții, reprezentație extraordinară în ultima zi din an

Revelion la teatru: Copiii nopții, reprezentație extraordinară în ultima zi din an
La Timișoara, oraș care, anul viitor, va deveni Capitală Europeană a Culturii, publicul e invitat la teatru de revelion. Astfel, sâmbătă, 31 decembrie 2022, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național va avea loc o reprezentație extraordinară cu spectacolul Copiii nopții.

„Pentru Timișoara, 2023 înseamnă un nou început. Pentru Teatrul Național, 2023 înseamnă un nou început. Pentru Sala 2 a Teatrului Național, 2023 înseamnă un nou început. În pragul Capitalei Europene a Culturii, Teatrul Național din Timișoara și publicul său întâmpină acest an al începuturilor așa cum știu s-o facă cel mai bine: printr-un spectacol”, transmit reprezentanții Naționalului timișorean.

Copiii nopții este o poveste despre tineri, cu tineri. Spectacolul care aduce pe scenă tineri actori și masteranzi ai Facultății de Teatru și Muzică din Timișoara are la bază textul de debut cu care tânărul actor Andrei Radu a câștigat – în ipostază de autor, de această dată – Concursul Național de Dramaturgie, ediția 2021, este regizat de Alexandru Weinberger-Bara – un talentat regizor, aflat la început de drum și este spectacolul cu care Teatrul Național a fost selecționat anul acesta în Festivalul Național de Teatru.

Revelion la teatru cu un spectacol despre tineri, cu tineri

Copiii nopții este un spectacol despre candoare și maturizare, despre acel univers unic al tinerilor, aflați încă la granița dintre realitate și fantastic. Singuri în lumea adulților, care începe să îi reclame, dar din care ei încă nu fac parte, se văd nevoiți să țină piept necunoscutului și spaimei doar cu armele unei adolescențe care și ea, încet-încet, îi părăsește.

Intră în această înfruntare cu imaginație, cu sentimente inflamate, cu fronde, cu minciuni la fel de adevărate ca adevărul, cu realități fabricate, cu muzică și filme. Astfel, Copiii nopții este o poveste pe care o spun șase studenți, într-o noapte în care nevoia de apropiere, despărțirea de trecut, frica de necunoscut și perspectiva vieții de adult creează situații aflate la limita realității.

Spectacolul din 31 decembrie este  felul în care Teatrul Național din Timișoara, prin vocile actorilor Andrei Chifu, Marin Lupanciuc și Cristina König, cărora li se alătură studenții Iulia Ioana, Otniel Floruț și Alexandru Negrea, urează spectatorilor săi să rămână tineri, să viseze, să își păstreze candoarea, să dea frâu liber imaginației. Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, deschis între orele 11 – 19, tel. 0256 201 117.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre