Simona Ionescu / Redactor Șef

Thy Veils, concerte de „Vocea României” la Timișoara și București

Thy Veils, concerte de „Vocea României” la Timișoara și București
Grupul Thy Veils propune publicului o nouă serie de concerte în care elemente futuriste vor reconfigura experiența live. Prima apariție din această serie ce vizează mai multe locații, se va desfășura în clubul Escape din Timișoara pe data de 7 octombrie. Următorul eveniment e programat în data de 18, a aceleiași luni, în București.

Evenimentele live propuse de ansamblul timișorean transpun experiența personală într-o lume în care timpul și spațiul dispar deopotrivă, iar energiile universale se așază în ritmul unei singure trăiri. Lumile create în cadrul evenimentelor semnate Thy Veils sunt călătorii audiovizuale captivante, care transportă auditoriul către adâncurile insondabile ale înțelegerii și contemplației empatice.

Maria Hojda și Mircea Ardeleanu Jr. sunt cele mai noi nume care se alătură lui Daniel Dorobanțu, fondatorul proiectului, atât în ceea ce privește activitatea live, cât și în deslușirea unor noi tărâmuri compoziționale pentru viitorul material de studio, „Next Forever”.

În cadrul evenimentului de pe 7 octombrie 2022 din clubul Escape cu începere de la ora 20.00, Thy Veils va prezenta noul single „Influx”, piesă extrasă de pe viitorul album „Next Forever”.

„Astfel că, Noul devine spațiul în care trupa timișoreana își va desfășura explorarea audiovizuală. Pornind de la elementele ce țin de componenta vizuală și mergând până la structura sonoră, vibrația ce va împânzi locația va reliefa un Univers de o însuflețire nouă. Nu vorbim despre o altă lume sau despre o exprimare diferită, ci despre o ornamentare venită să completeze arhitectura futurista deja existentă”, arată Daniel Dorobanțu.

Solista proiectului a participat la „Vocea României”

Maria Hojda, artistă cunoscută pentru participarea la Vocea României și colaborările cu Loredana Groza, The TM Groove sau Pământ, ocazii în care și-a dezvăluit vastele valențe vocale, contribuie în mod nemijlocit la croiala acestei broderii siderale numită Thy Veils. În prezența ei, piesele capătă acele profunzimi autentice întâlnite la doine creându-se, astfel, o punte între lumesc și spiritul universal în care omul devine lumina ce se răsfrânge în cele două oglinzi ale vieții.

Mircea Ardeleanu Jr. (Subcarpați, Traditional Quartet, Gheorghe Zamfir) este un instrumentist strâns legat de tainele lumii din care își împletește ritmul, atât existențial cât și creativ. Inspirat de folclor, transcende acest univers transformându-l într-o componentă cosmică.

În deschiderea evenimentului din clubul Escape, vocalista și producătoarea Alira Mun va susține o reprezentație live în care vor fi expuse publicului noile sale intenții creative, printre care și cel mai recent single, „Eclipsa”. Modul inovator prin care Alira Mun reușește să-și exprime creativitatea transcende genul și transformă muzica în structuri sonore pe care cu ușurință le putem numi electro-poeme. Detalii despre evenimentele următoare ale grupului pot fi găsite aici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre