Bach, inteligență artificială și baroc SF – așa poate fi descris cel mai nou proiect al celui mai cunoscut creator de muzică electronică din România. Folosind tehnici specifice muzicii electronice, Daniel Dorobanțu, despre a cărui muzică specială Rețete și vedete a scris, reinterpretează cunoscutele lucrări de violoncel.
El obține o secvență de aproape 4 minute ce plasează ascultătorul într-un spațiu contemporan, ambiental și sonic multidimensional. Daniel Dorobanțu apelează la inteligența artificială pentru a completa muzica sa în această nouă piesă. E ca și cum nu ar cânta singur.
„Istoric, Allemande este una dintre cele mai populare forme de dans din perioada barocă. Prin folosirea proceselor A.I. și a influențelor drum’n’bass, Allemande primește o dimensiune experimentală. Și ajunge astfel în muzica electronică de dans specifică zilelor noastre”, a declarat artistul.
Noua lucrare muzicală, ce pune laolaltă muzica lui Bach, inteligența artificială și baroc SF, este acompaniată de un videoclip care reîmprospătează detaliile baroce punându-le ȋntr-un context vizual contrastant: mecanic, raţional şi Sci-fi. Allemande face parte din compilația Psihodrom – One, lansată în noiembrie 2020 de casa de discuri Psihodrom Records din Timișoara.
Primul român în Ars Electronica
Daniel Dorobanțu face muzică utilizând procese electronice, computer, procesoare, sintetizatoare, semplere de fraze etc., folosind ultima tehnologie, pentru a spune vechile povești. A început să compună acest gen de muzică în 2014.
El este primul artist român care intrat în colecția permanentă a Centrului Ars Electronica din Linz (n.r. – cel mai importamnt centru de expunere al artei electronice din lume) și e considerat pionier al muzicii ambient în Romnânia. Despre el au scris The New York Tims și The Guardian.
Cea mai depresivă zi din an. S-a calculat data exactă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook