Simona Ionescu / Redactor Șef

Trupa Zdob și Zdub a calificat Moldova în finala Eurovision 2022

Trupa Zdob și Zdub a calificat Moldova în finala Eurovision 2022
Spectacol de excepție aseară, pe scena Eurovision de la Torino! Moldova și Ucraina se află printre primele zece țări care s-au calificat în marea finală din 14 mai.

17 țări s-au întrecut în momente dintre cele mai spectaculoase, în cadrul primei semifinale a Eurovision, iar la finalul serii s-a aflat care sunt piesele calificate în marea finală. În urma numărătorii voturilor telespectatorilor, iată primele zece țări care merg mai departe în cea de-a 66-a ediție a concursului.

Lituania: Monica Liu – „Sentimentai”

Elveţia: Marius Bear – „Boys Do Cry”

Ucraina: Kalush Orchestra – „Stefania”

Regatul Ţărilor de Jos: S10 – „De Diepte”

Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”

Portugalia: Maro – „Saudade, Saudade”

Islanda: Systur – „Með Hækkandi Sól”

Grecia: Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”

Norvegia: Subwoolfer – „Guve Theat Wolf a Banana”

Armenia: Rosa Linn – „Snap”

Au mai participat în această primă semifinală de marţi seară, 10 mai, dar nu au ajuns la inima publicului Albania, Letonia, Slovenia, Bulgaria, Danemarca, Austria, Croația.

Moldova și Ucraina, calificate în marea finală

Republica Moldova a fost reprezentată de Trupa Zdob și Zdub care a urcat pe scenă alături de Frații Advahov. Ei au cântat melodia „Trenulețul”, care a fost lansată cu tot cu videoclip în luna decembrie a anului trecut. Piesa conține mai multe trimiteri la frăția României și a Republicii Moldova.

Ucraina, care este și marea favorită la câștigarea trofelui de anul acesta, după cum anunță casele de pariuri internaționale, a fost reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”. Când a urcat pe scena Arena Pala Olimpico, solistul Oleg Psyuk a ținut să transmit un mesaj emoționant tuturor: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina!”.

Semifinala 2 va avea loc pe 12 mai

În cea de-a doua semifinal, care va avea loc pe 12 mai, România va avea emoții și va ține pumnii concurentului care o reprezintă. Andrei Ursu, alias WRS, va intra în concurs cu numărul 13. Iată care este ordinea celor 18 țări: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

WRS reprezintă România

România va fi reprezentată de WRS, cu piesa „Llamame”. Artistul WRS a impresionat audienţa la a doua repetiţie oficială pe scena din Torino. Melodia interpretată pe Arena Pala Olimpico a strâns aproape 140 de mii de vizualizări pe canalul de Youtube al Eurovision Song Contest, fiind unul dintre cele mai apreciate momente ale zilei.

„Am primit o mulţime de mesaje pozitive din partea fanilor, organizatorilor şi jurnaliştilor. A fost o nouă zi plină de emoţii, dar răspunsul nu s-a lăsat aşteptat: momentul nostru are deja aproape 140 de mii de vizualizări pe canalul oficial de Youtube al ESC, ceea ce mă motivează şi mai mult să dau absolut totul în concurs”, a declarat WRS, la finalul zilei, potrivit ziare.com.

https://www.youtube.com/watch?v=QQhMpP–HDk

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre