Spiritism la Castelul Peleș. Cine a inițiat-o pe Regina Elisabeta

Spiritism la Castelul Peleș. Cine a inițiat-o pe Regina Elisabeta
Când aud de spiritism, unii se sperie, iar alții devin dintr-o data extrem de curioși. De-a lungul vremurilor, spiritismul a avut ca adepți filosofi și oameni de știință care au înțeles că a comunica cu lumea cealaltă este perfect posibil.

Dacă toată lumea cunoaște ce se întâmpla în spatele zidurilor Castelului Iuliei Hașdeu, puțini știu că Peleșul a găzduit, la rândul său, ședințe de spiritism. Cine le realiza.

Spiritism la Castelul Peleș. Cine a inițiat-o pe Regina Elisabeta

Fie că unii cred, fie că nu, specialiștii spun că spiritismul rămâne în primul rând o doctrină filosofică. Pentru unii dintre cei ce s-au dedat acestor experiente, reprezentau doar o distracție la modă. Nu la fel a gândit și regina Elisabeta care a ținut ședințele de spiritism de la Castelul Peleș. Se spune că însuși regele Carol I a fost pur și simplu marcat de unele momente. Despre care a mărturisit că “i-au facut părul măciucă”.

Micuța Maria a plecat la dreapta Domnului răpusă de o epidemie de scarlatină

Potrivit istoriei, regina Elisabeta s-a aplecat către ocultism după ce fiica sa, Maria, a trecut în neființă la vârsta de doar de trei ani. Micuța a plecat la Ceruri în urma unei epidemii de scarlatină, după ce a făcut cu mama sa o vizită la un orfelinat din Capitală.

Având capacități de medium, aceasta a fost inițiată în tainele spiritismului de renumitul scriitor francez Pierre Loti. Și ajutată de domnișoara sa de companie, Elena Văcărescu. Istoria povestește că Maria i-ar fi trimis la un moment dat un mesaj atât de tulburător mamei sale, încât aceasta a hotărât să intre în legătură cu micuța.

De ce au fost aruncate discuțiile notate într-un caiet special de Majestatea Sa

Discuțiile pe care Elisabeta le purta cu fiica sa au fost notate de regină într-un caiet special, de existența căruia a aflat și regele Carol. Speriat de ceea a citit în acele foi, acesta a ars copiile. Ulterior, au existat istorici care au afirmat că originalul ar fi fost distrus de dentistul Casei Regale.

Sursă foto: historia