Chef Nicolai Tand, invitat în platoul Neatza cu Răzvan şi Dani, gătește o delicioasă rețetă pe bază de hribi cu mămăligă și alte ingrediente interesante, rețetă pe care a denumit-o „Cappuccino de ciuperci”, pentru că la bază este o minunată spumă de ciuperci.

Ingrediente

hribi și ciuperci champignon, ceapă și usturoi, ulei de măsline și un, sare și piper, cimbru, bacon, alune, smântână, mălai, ouă, pătrunjel

Mod de preparare pentru Spumă de hribi cu mămăligă

Se curăță hribii, se toacă în cuburi mici și se trag la tigaie în puțin unt cu puțin ulei și 1-2 căței de usturoi. Se lasă doar până se pătrund ușor și se aromatizează de la usturoi. Apoi se adaugă puțin pătrunjel verde, tocat, sare și piper. Celelalte ciuperci albe  se feliază și se trag în aceeași tigaie, după îndepărtarea hribilor, împreună cu ceapa și puțin usturoi.

Se adaugă smântâna, sare și piper și se lasă să se degaje aromele și să se lege bine sosul, apoi se blendează și se transformă într-o spumă aerată.  Separat, baconul se taie în felii subțiri și mici. Acestea se dau la cuptor pe hârtie de copt, până devine crocant. Alunele se prăjesc în unt cu puțină sare, apoi se toacă grosier.

Între timp, se prepară și o mămăligă mai specială. Se călește ceapă verde în ulei, se adaugă puțin cimbru și apă.  În momentul când această compoziție începe să fiarbă, se adaugă sare și mălaiul în ploaie. La final, se adaugă și puțin unt, pentru cremozitate.

Se așază mămăliguța în farfurii, iar peste ea se vor așeza ciupercile, spuma și cuburile de hribi, ouă ochiuri moi, iar deasupra se vor presăra alunele tocate și baconul crocant transformat în fulgi sau pudră.

Sursa: Chefi la cuțite

De ce ești obosit tot timpul. Semne că ai putea avea o afecțiune

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp