Suplimente alimentare pentru astenia de primăvară? Specialiștii spun că cea care ne scoate din impas este alimentația corespunzătoare.
Spuneți stop asteniei de primăvară. Ce alimente să introduceți în dieta zilnică
Principalele simptome ale asteniei de primăvară sunt lipsa de energie, slăbiciunea, apatia, tulburările de somn sau de dispoziție. Ce se poate face în acest sens? Cea mai bună soluție rămâne alimentația bogată în cât mai multe fructe și legume, verdețuri, alături de relaxare, expunerea la soare și respectarea orelor de somn și cât mai multă socializare. Se pare că cei care suferă mai rămân persoanele care consumă alcool, dar și cei în vârstă, sedentarii și depresivii.
Optați pentru o cură de spanac și ștevie
Pentru ca astenia de primăvară să ni se pară floare la ureche, e bine să începem să consumă cât mai multe legume cu frunze verzi. Optați pentru spanac, urzici, ștevie, leurdă și consumați-le cât mai mult sub formă naturală.
Sunt o bogăție de fier și vitaminele din complexul B și vor echilibra deficiențele nutriționale pe care majoritatea dintre noi le au după ieșirea din iarnă. Atenție! Persoanele care au probleme cu tiroidă să aibă mare grijă când consumă varză sau broccoli pentru că le poate accentua senzația de oboseală.
Consumați ouă de prepeliță
De asemenea, primăvara e bine să introduceți în dietă și ouă. Consumați la micul dejun 1-2 ouă și cel mai bine ar fi să le alegeți pe cele de prepeliță. Asigurați-vă că ouăle sunt bio. Perfecte pentru a înlătura astenia de primăvară sunt și semințele de dovleac, pentru că sunt bogate în zinc, magneziu și seleniu. Le puteți consuma în salate, simple sau în smoothie-uri. Pentru un aport mai mare de vitamine, e bine să faceți un mix de semințe și nuci.
Pentru mai multă vitamina C, în fiecare dimineață beți un pahar cu suc de portocale. E bine să nu consumați suc de citrice seara, dacă aveți probleme cu vezica urinară. Nu uitați nici de sfeclă roșie, pentru că ajută la detoxifierea ficatului. Sfecla roșie nu se recomandă persoanelor care au exces de estrogen, întrucât crește nivelul acestui hormon.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook